Merkez Melikgazi İlçesi, Esenyurt Mahallesi Dumlupınar Caddesi Ful Sokak'taki Eser Camii yanındaki arsada park halindeki 42 EB 543 plakalı minibüs içinde 2 kişinin hareketsiz yattığına dair polise dün ihbar yapıldı. Aracın yanına gelen polisler, üzerinde ön camında 2, sağ kapısında 1 olmak üzere 3 kurşun deliği bulunan mavi renkli minibüste biri önde, diğeri arka koltukta 2 kişinin kanlar içindeki cesedini buldu. İçi elma kasalarıyla dolu minibüste öldürülen 2 kişinin Mehmet Güneşdoğdu ile kardeşi Yakup Güneşdoğdu olduğu belirlendi.

Güneşdoğdu kardeşler, kız kardeşleri A.A’nın bayramın 3'üncü günü olan Cumartesi günü saat 23.00 sıralarında kendilerine telefon açması üzerine, 1 kilometre uzaklıkta oturan enişteleri Burhan Albayrak’ın evine gitti. Mehmet ve Yakup Güneşdoğdu kardeşler, eniştelerine bir süreden bu yana 18 yaşındaki L.K. ile birlikte yaşadığını ve 4 ay öncede bir çocuklarının dünyaya geldiğini belirterek, kız kardeşleri A.A.’ya neden kötü davrandığını sordu. Minibüs içinde tartışma sırasında işsiz olduğu belirlenen 36 yaşındaki Burhan Albayrak, kayınbiraderlerinin başlarına yakın mesafeden birer el ateş ederek, minibüs içinde öldürdü. Daha sonra, 42 EB 543 plakıalı minibüsü, evinden 500 metre uzaklıktaki Ful Sokak'taki boş arsaya park ederek, kaçtı.

Şüpheli, poliste verdiği ifade de "Eşimle uzun süreden bu yana  aramız bozuktu. Kayınbiraderlerim beni sürekli tehdit edip, sıkıştırıyorlardı. Olay gecesi de evime baskına geldiler. Beni ölümle tehdit edip, dövmek istediler. Bir süre önce yerde bulduğum ruhsatsız tabanca ile ateş ettim. Sonra minibüsü, boş arsaya sürüp, kaçtım’’ dedi.

Polis, çifte cinayetle ilgili olarak Burhan Albayrak’ın eşi A.A ile, 3 yıldan bu yana birlikte yaşadığı bir çocuğunun olduğu L.K.’nin de ifadelerine başvurdu. Adli Tıp’da sağlık kontrolünden geçirilen Burhan Albayrak, 'Kasden adam öldürmek' suçundan tutuklandı.



MÖ,FÇ(OE/İD)