Sivas Caddesi'ndeki 'Kayseri Forum' önünde toplananlar, 'Kayseri uyuma Cumhuriyetine sahip çık', 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz', 'Vur, vur inlesin AKP dinlesin'’ sloganları atarak, Cumhuriyet Alanı'na doğru yürüyüşe geçti. Kalabalığın yolu kapatması nedeniyle otomobil trafiği ile raylı sistem seferleri aksadı. Trafik polisleri, kalabalığın raylarda da yürümeleri üzerine Sivas Caddesi'ndeki trafik akışını durdurdu. CHP Kayseri İl Başkanı Sadık Atilla, İşçi Partisi Kayseri il Başkanı Necdet Tosun ve CHP Kayseri Milletvekili başta olmak üzere, kalabalık, ellerindeki Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve üzerinde ‘’ 'Cumhuriyet'e sahip çıkacağız', 'Cumhuriyet Atatürk’ün en önemli eseridir', 'Cumhuriyet bu ülkeyi daima ileriye götürmektir' yazılı pankartları açarak 2 kilometrelik güzergahı 10'uncu Yıl Marşı'nı okuyarak geçti, Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'na geldi. CHP kayseri il başkanı Sadık Atilla, AK Parti’nin uygulamaları ile Atatürk Anıtı'na Cumhuriyet bayramında bile çelenk koyamaz hale geldiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bu gelişmeler bize daha fazla görev yüklüyor. Buradan herkesi göreve çağırıyoruz. Bu bayram, halkın, cumhurun bayramıdır. Halk tarafından kutlanmalıdır. İktidarın, halkın bayramını kutlamasındaki korkusunu anlamış değiliz."

CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu da, "Dün Habur’a kırmızı halı serenler, bizim Cumhuriyet bayramını kutlamamıza engel olamaz. Kutlamaya devam edeceğiz" diye konuştu. İşçi Partisi il Başkanı Necdet Tosun da milli bir hükümetle, Cumhuriyet’e sahip çıkacaklarını söyledi. Toplananlar davul- zurna eşliğinde halay çekerek dağıldı. Yürüyüş sırasında resmi ve sivil polisler önlem aldı.



CZ(OE/İD)