Kaş'ın Yeşilköy Beldesi'nde ailesiyle oturan Hilmi Toksoy İlköğretim Okulu 1'inci sınıf öğrencisi Hümeyra Kırcaer, arkadaşlarıyla oynamak için dün saat 10.00 sıralarında komşularının düğün hazırlığı yaptığı alana gitti. Oynarken dengesini kaybeden Hümeyra, kaynar su dolu kazana düştü. Haşlanan Kırcaer, çevredekiler tarafından kazandan çıkarıldı. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık görevlilerinin müdahale ettiği Hümeyra, ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan talihsiz çocuk, tedaviye alındı. Vücudunun yüzde 45'i yanan ve hayati tehlikesi bulunan Hümeyra Kırcaer'in daha donanımlı bir hastaneye sevk edilmesine karar verildi.

ANNE BABA FENALAŞTI

Hümeyra Kırcaer için İzmir'den havalanan ambulans helikopter, Fethiye Devlet Hastanesi bahçesine indi. Sedyeye alınan Hümeyra helikoptere taşınırken, anne Selma ve baba Bayram Kırcaer gözyaşlarına boğuldu. Ambulans helikopter Hümeyra Kırcaer'i Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürmek üzere havalanırken, yakınları anne ve babayı sakinleştirmekte zorlandı.

Hümeyra Kırcaer'in dayısı Bilal Yedirim, talihsiz bir kaza yaşadıklarını belirterek, çok üzgün olduklarını söyledi. Hümeyra'nın sıcak su kazanına düştüğünü anlatan Yedirim, "Yüzünde herhangi bir yanık yok. Sırt ve bacak bölgesinde yoğunlaşan yanıklar var" dedi.

'HAYATİ TEHLİKE DEVAM EDİYOR'

Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Uğur Çomak ise küçük kızın hayati tehlikesinin bulunduğunu belirterek, daha donanımlı bir hastanede tedavisini uygun gördüklerini kaydetti. Küçük yaşlardaki yanık vakalarının ölümle sonuçlanabileceğine dikkat çeken Çomak, "Kızımızın vücudunda yüzde 40- 45 yanık var. Küçük yaşlardaki yanıklar, ölüme götürebiliyor. Özellikle enfeksiyon kapmaması gerekir" diye konuştu.