Alanya Kalesi'ndeki Selçuklu dönemine ait tarihi tersanenin yanındaki surlarda dün saat 19.00 sıralarında elinde tabanca bulunan kişiyi görenler, polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, Mustafa Kemal Y. ile karşılaştı. Elindeki tabancayı başına dayayan ve çevredekileri yanına yaklaşmamaları konusunda uyaran Mustafa Kemal Y., bir süre cep telefonuyla konuştu. Mustafa Kemal Y., daha sonra cep telefonunu denize fırlattı. Güvenlik güçleri, daha önce de birkaç kez intihara teşebbüs eden Mustafa Kemal Y.'yi, silahı bırakması için ikna etmeye çalıştı.

'BENİMLE BİRA İÇERSEN İNTİHARDAN VAZGEÇERİM'

Yaklaşık 10 dakika süren ikna çabalarının sonunda Mustafa Kemal Y., polis memuru Levent Gülmez'e "Benimle bira içersen vazgeçerim" dedi. Eyleminden vazgeçirmek için teklifi kabul ettiğini söyleyen polis memuru Gülmez, yakındaki marketten getirilen birayı Mustafa Kemal Y. ile içermiş gibi yaptı. Mustafa Kemal Y.'yi sakinleştiren polis memuru Gülmez, daha sonra kuru sıkı tabancayı elinden aldı. Surlardan indirilen Mustafa Kemal Y., hastanedeki sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

İşsiz olduğu belirlenen Mustafa Kemal Y. polisteki ifadesinde, Alanya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan geçen hafta 300 TL yardım aldığını, kuru sıkı tabancayı da bu parayla aldığını kaydetti. Mustafa Kemal Y., polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.