İsmail Bilgiç, 2003 yılının Aralık ayında kurulan Türkiye Kuva-i Milliye Mücahitler Derneği Nazilli Şubesi’nin 60 üyesi olduğunu belirtti. 2008 yılında yaşadıkları maddi sıkıntı nedeniyle eski Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız’ın hizmet binası içinde kendilerine Kaymakamlık içinde oda tahsis ettiğini hatırlatan Bilgiç şunları söyledi:

"Şubat ayı başında yeni Kaymakamımız Mehmet Okur’un makamına biten sözleşmemizi yenilemek çıktım. Ancak Kaymakam Okur’un sözleriyle şok oldum. Kaymakam Bey, 'hükümet binaları içinde dernek faaliyetlerinin olmayacağını' söyleyerek, bir ay içinde odayı boşaltmamızı istedi. Yalvardım, yakardım, şubat ayı sonuna kadar izin alabildim."

'BELEDİYE BAŞKANI'NDAN YARDIM TALEP EDECEĞİZ'

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur’un verdiği sürenin bitmek üzere olduğunu kaydeden Bilgiç şöyle devam etti:

"Dermeğimizin 30’u gazi, 30’u sivil olmak üzere toplam 60 üyesi var. Paramız, pulumuz yok. Derneğimizin tüzüğünde fakirlere, muhtaçlara yardım yapmamız gerektiği yazıyor ama bir muhtaç duruma düştük. En son çare olarak Belediye Başkanı Haluk Alıcık’tan yardım talep edeceğiz. Kendisine yalvarıp yakararak dernek binası için yer isteyeceğiz."

ATATÜRK'ÜN TALİMATIYLA 1919'DA KURULMUŞ

Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği’nin 3 Temmuz 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulduğunu, genel merkezinin Adana'da olduğunu belirten İsmail Bilgiç şunları anlattı:

"Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulan bir derneğin yaşaması için mücadele veren insanların bu duruma düşmesine çok üzülüyorum. Benim dedem Sarı Mehmet Efe, Demirci Mehmet Efe ile beraber Konya’da, Afyonkarahisar’da savaşmıştır. O dönemde Mustafa Kemal Atatürk dedelerimize maaş bağlamak istediğinde dedelerimiz, 'Paşam, biz para için mi bu memleket için savaştık, bu memleketi kurtardık? Sen bize vereceğin parayla fabrika yap' demişlerdir. Sümerbank Basma Fabrikası bu sayede kurulmuştur. Biz bu dedelerin torunuyuz. Ben dedemin İstiklal Madalyası’nı gururla taşıyorum." KAYMAKAM KONUŞMADI, BAŞKAN 'YER VERİRİM' DEDİ

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, bu konuyla ilgili olarak konuşmak istemedi. Nazilli Belediye Başkanı MHP’li Haluk Alıcık ise Kaymakam Mehmet Okur ile yaşanan sıkıntıyı paylaşacağını belirterek, "Biz belediye olarak şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için savaş arkadaşları gazilerimize hak ettikleri değeri her zaman veriyoruz. Kendilerinin dernek yeri için talepleri olursa seveseve yerine getiririm" dedi.



ŞA(AÖ/COŞ)