Ergani Anadolu Öğretmen Okulu'na habersiz bir ziyarette bulunan Kaymakamı Erdinç Yılmaz, okulun yatakhane ve yemekhanesinde denetlemelerde bulundu. Okul yemekhanesi inceleyen Yılmaz, mutfaktaki hijyen koşullarının sağlanmadığı ve düzensiz olduğunu görünce sinirlenerek yanında bulunan okul idarecilerine tepkisini dile getirdi. 

ADLİ VE İDARİ İŞLEM YAPILACAK

Eksik ve aksaklıkların tamamlanması için yöneticilere süre veren Yılmaz, "Yaptığımız inceleme sonucunda okul yemekhanesinin genel durumunun iyi olmadığını gördük. Aileler çocuklarını bizlere emanet ediyor. Biz bu çocuklara kendi çocuklarımız gibi bakmalıyız. Çocuklarımızın her birinin sağlığından, sıhhatine kadar bizler sorumluyuz. Yatakhane ve yemekhane binasının eski ve ihtiyaca cevap vermemesi, genel anlamda temizlik unsurlarına önem verilmemesini gerektirmez. Gördük ki, yemekhanemizde dikkat edilmesi gereken birçok husus var. Bunlara dikkat edilmesi hususunda gerekli uyarılarımızı yaptık. Bu tür denetimleri bundan sonra da belli aralıklarla yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaymakam Yılmaz, gelecek denetimde hijyen anlamında dikkat edilmesi gereken hususların yerine getirilmediğinin tespit edilmesi durumunda, kimsenin gözünün yaşına bakmadan sorumlular hakkında gerekli adli ve idari işlemi başlatacağını söyledi.