Aydın'ın Bozdoğan ilçesi kaymakamlığından Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ne atanan Mahmut Kaşıkçı, 12 yıldır uyguladığı 'Çiçekler solmasın' ve 'Misafirimize dokunma' projelerini Vezirköprü'de de hayata geçirdi. 2 ay önce göreve başlayan kaymakam Kaşıkçı, 'Çiçekler solmasın' projesi kapsamında yetim, öksüz ve annesi ile babası boşanmış 648 ilköğretim öğrencisi çocuğa mektup gönderdi. Kaymakam Kaşıkçı mektubunda çocuklara hayatla ilgili çeşitli öğütlerde bulunurken, "anne ve babanız yaşasaydı, size ne almasını isterdiniz?" diye sordu.

'YALNIZ OLDUKLARINI DÜŞÜNMESİNLER'

Projedeki amacının bu çocukların yalnız olduklarını düşünmemeleri ve devletin desteğini onlara hissettirmek olduğunu belirten kaymakam Kaşıkçı şunları söyledi:

"Bu tür çocuklar anne ve babalarının olmamasından dolayı çeşitli sorunlar yaşayabiliyorlar. Derslerinde başarısız olanlar çoğunlukta. Onları hayata karşı hazırlamak, destek olmak için bu çalışmayı yapıyoruz. Mektubuma cevap veriyorlar. Çocuklardan bana gelen mektuplarda 'annem veya babam yanımda olsa başka birşey istemezdim. 'Doğum günümde babam hediyesini alıp yanıma gelse' gibi cevaplar geliyor. Bazıları ihtiyaçlarını yazıyor, bazıları da sadece benimle taşmak istediklerini yazıyor. İhtiyaçlarını gidermeye çalışıyorum. Yeri gelidğinde pasta ve hediye alıp doğum gününde bu çocukları ziyarete gidiyorum. Eşimli birlikte evlerine gidip çay içiyoruz, sohbet ediyoruz. Elimden geldiğince onların yanında olmaya isteklerini yerine getirmeye çalışıyorum."

KENDİ ÇOCUĞUMDAN AYIRMIYORUM

Kendisinin de bir erkek çocuk babası olduğunu kaydeden Kaymakam Kaşıkçı şöyle konuştu:

"Bu çocukları kendi çocuğumla eş tutuyorum. Kendi evladımla konuşuyormuşcasına sohbet edip yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu proje kapsamında destek olduğum burs alan üniversiteyi kazanan ve meslek sahibi olan çocuklar oldu. Böyle sonuçlar almakta beni çok mutlu ediyor. Vezirköprü'de de projeyi başarıyla yürütmeye devam edeceğim." SINAVLARA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE MEKTUP

İlçede ortaokul ve lise son sınıfta okuyan ve sınavlara hazırlanan 2 bin 858 öğrenciye de 'Misafirlerimize dokunma' projesi kapsamında mektup gönderdiğini dile getiren kaymakam Karışçı sözlerini şöyle sürndürdü:

"Öğrencilerimiz için çok önemli sınav dönemlerinde onlara mektup gönderip ders çalışmalarının, okumalarının önemini anlatıyorum. Hayatla ilgili öğütlerde bulunuyorum. Ayrıca mektupla ailelere de sesleniyorum. Kırsalda çocuklar tarla işlerinde çalıştırılıp ders çalışmaya vakit bulamadıkları oluyor. Ailelerden çocuklarına sınav döneminde destek olmalarını istiyorum."



SP(MS/COŞ)