Hakan Öztopal, geçen yıl şubat ayında eğitim aldığı Bodrum Mesleki Eğitim Merkezi’nde elektrik akımına kapılıp ağır yaralandı. İlk tedavisinin ardından İzmir’deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Öztopal, yaklaşık 8 ay tedavi gördü. Daha sonra Ege Sağlık Merkezi’nde sevk edilen Öztopal, burada da 2 ay boyunca tedavi gördü. Yatağa bağımlı kalan Hakan Öztopal, sıhhı tesisatçılık yapan baba Hüseyin Öztopal ile ev kadını anne Sevcan Öztopal tarafından Bodrum’daki evlerine getirildi.

KAYMAKAM YARDIM ELİ UZATTI

Maddi durumu iyi olmayan aile, Bodrum Kaymakamlığı’na başvurup yardım istedi. Kaymakamlık, aileye maddi destekte bulunurken Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Türkkuyusu Mahallesi Gökçeler Sokak’ta oturan aileyi evinde ziyaret etti.

Fizik tedavi için yaralarının iyileşmesini bekleyen ve sağ kolunda da kırık bulunan Hakan Öztopal’ın sağlık güvencesinin bulunmadığını öğrenen Kaymakam Gödekmerdan, yardım sözü verdi. Yardımcılarından, Öztopal'ın tedavisi için uygun hastane bulunmasını isteyen Kaymakam Gödekmerdan, "Bodrum Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım almalarıyla Hakan Öztopal'ın durumundan haberdar oldum. Fizik tedavi masraflarının yüklü olması nedeniyle, Hakan'a devlet olarak yardım edeceğiz. Bunun için Hakan'ın tedavisi en iyi şekilde nerede uygulanacaksa oraya naklini sağlayacağız. Ve her türlü tedavi masrafını da üstleneceğiz. Önemli olan bizim için Hakan’ın iyileşip ayağa kalkmasıdır" dedi.