Geçen 24 Ağustos’ta Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na sözleşmeli bir personel alınacağı resmi ilanla duyuruldu. Sigortalı ve asgari ücretli iş için mürcaatların kabul edildiği 7 Eylül’e kadar toplam 2 bin 369 kişi başvurdu. Geçen pazartesi günü KPSS puanları dikkate alınarak yapılan mülakatın ardından işe alınacak bir kişi belirlendi. İsmi açıklanmayan şanslı kişinin Ayvalık’ta yaşayan bekar bir genç olduğu bildirildi.

Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı’na başkanlık yapan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, konuyla ilgili ilçede günlük yayınlanan Sözcü gazetesine yaptığı değerlendirmede, "Herkes, 'Devlet memuru olayım. Maaşımı alayım, yan gelip yatayım' diyor. Herkes ağlıyor, 'İş yok' diyor. Ahlaklı, temiz güvenilir bebek ve hasta bakıcısına da toplumda ihtiyaç var. Halk Eğitim Merkezi’nde iş garantili kurslarımız açılıyor. Üniversite mezunları gelsin bunu yapsın anlamında söylemiyorum ama toplumda çok iş arayan insan var. Ömrümü hiç boş geçirmedim. Üniversiteyi bitirmiş öğretmenlik yaparken bile günün boş bölümünde menteşe çakıyordum. Ama şimdi insanlarımız iş beğenmiyorlar. 2 bin 300 kişi boş mu geziyor? İş beğenmiyor" dedi.

Kaymakam Nalbant’ın bu sözleri memurların tepkisine neden oldu. Eğitim-Sen Ayvalık Baştemsilcisi Edibe Keleş, Kaymakam Nalbant’ın sözlerine tepki gösterip, "Hiçbir memur yan gelip yatmıyorBaüşt öğretmenler olmak üzere hepimiz aldığı maaşı hak etmeye çalışıyor" dedi. Keleş, bu konuda daha sonra geniş katılımlı bir açıklama yapacakların da kaydetti.

Eğitim-İş Ayvalık Baştemsilcisi Nahil Filiz de "Herkes evindeki çocuklarıyla ilgilenebilmek için bile oldukça özverili emek harcarken, devletin bir memuru olan öğretmenler, her gün 20-30 çocukla ilgilenip, onları ülkemizin geleceğinde aydınlık birer birey yetiştirebilmek için inanılmaz gayret gösteriyor. Kamu yöneticilerinin böylesi açıklamalarını büyük talihsizlik olarak nitelendiriyorum" diye konuştu.