Hükümet Caddesi'nin parke yapılmamasına tepki gösteren Kaymakam Murat Eren, 31 Temmuz günü Belediye Başkanlığı'na bir yazı gönderdi. Hükümet Caddesi'nin de parke taşla yenilenmesini isteyen Kaymakam Eren, yazılı uyarıda şöyle dedi:

"Bilindiği üzere belediyenizce; Hükümet Caddesi'nden konut sayısı az mahalle ve sokak ve caddelere kilitli parke döşemesi yapıldığı halde, Hükümet Caddesi üzerinde bulunan kamu binalarında gün içersinde binlerce vatandaşın hizmet aldığı, okullarda hizmet veren ve okuyan 1000'e yakın öğrenci ve personel bulunduğu halde kilitli parke döşemesi yapılmamaktadır. Öğrencilerimiz, vatandaşlarımız kışın çamur, yazın toz toprak içersinde bu caddeyi kullanmaktadır. Vatandaşlarımız tarafından çok sayıda şikayet tarafımıza iletilmektedir. Kamu binalarında hizmet almak için müracaat eden vatandaşlarımızın daha rahat ve sağlıklı bir şekilde yol hizmetlerinde yararlanmaları, çocuklarımızın eğitim öğretim yılı içersinde hava koşullarının getirdiği olumsuzluklardan daha az etkilenmeleri için; Hükümet Caddesi yol standardının diğer cadde ve sokaklarımızın seviyesine çıkartılmasını, aksi halde hakkınızda yasal ve idari işlem başlatılacağı hususunu önemle rica ederim."

BAŞKAN: KAYMAKAMI KINIYORUZ

Hozat'ın Bağımsız Belediye Başkanı Cevdet Konak, kaymakamlıktan gelen yazı üzerine bugün mahalle muhtarları ve bazı vatandaşlarla parke döşenmeyen Hükümet Caddesi üzerindeki Hükümet Konağı önünde basın açıklaması yaptı. İlçede bazı cadde ve sokaklarına Hükümet Caddesi standartlarında olmadığını ve toprak zeminli olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Aşırı yağmur yağdığı zaman en çok etkilenen bölgelerden başlayarak mahallelerimizin birçok sokağını ve caddesini tehlike arz ettiği için öncelikle altyapısını düzenleyerek parke taşı döşedik. Yine ilçemizin ana caddesi olan Cumhuriyet Caddesi de parke taşı ile döşenmiş bulunmaktadır. Bizim amacımız ilçenin bütün yollarını hiçbir ayrım gözetmeden en iyi standarda çıkarmaktır. Yani ilçemizdeki bütün sokak ve caddeleri aynı standarda getirmek istiyoruz. Bizim bu çalışmalarımıza ve iyi niyetimize rağmen ilçemiz Kaymakamı Murat Eren, belediyemize resmi bir yazı yollayarak Hükümet Konağı önündeki caddenin de diğer caddeler gibi kilit taşı yapılması için ve diğer cadde ve sokaklar standardına çıkarılması için bir yazı gönderilmiş ve eğer cadde standartlara uygun yapılmazsa soruşturma açacağını belirtmiştir. Biz Hozat halkı olarak ve ben belediye başkanı olarak, kaymakamın bu tutumunu şiddetle kınıyoruz, böyle bir yazı yazılmamalıydı. Biz Hozat'a hizmet getirirken asla ayrımcılık düşünmeyiz, hiç düşünmedik. Belediyemizin gelirleri bellidir. İller Bankası'ndan bize gelen payla ancak belediye personelinin maaşını ve belediye borçlarını ödüyoruz. Biz ilçemizde yaptığımız birçok cadde ve yolu sağdan soldan aldığımız hibeler ve yardımlar ile yapıyoruz. Sayın kaymakam bize bu yazıları göndereceğine bir mülki amir olarak bize yardımcı olsun. Hükümetten bize para çıkarsın ya da kendi imkanları ile bizlere yardım etsin birlikte bu caddeyi hemen yapalım."

Belediye Başkanı Konak, Hükümet Caddesi üzerine devam eden inşaatlar bulunduğu belirten Konak, caddeyi yapmaları halinde yine bozulacağını belirterek, "Bunu göz önüne alarak caddenin çevre düzenlemesi ve kilit taşı yapılması için belediyemiz bu caddenin projesini 2013 yılı projeleri kapsamında değerlendirerek çevre düzenlemesi ve yolun yapımını gerçekleştirmek için 2013 programına almıştır. Yol gelecek yıl ilçenin en güzel yolu olacaktır" dedi.



FD(GG/AAA)