İkinci el araç piyasasında internetten satışlardan kaynaklı iş hacimleri ve ciroları düşen galeri sahiplerinin sürekli gündeme getirdiği soruna bakanlığın bulduğu çözüm meyvelerini vermeye başladı. Maliye Bakanlığı’nın 1 yıl içinde 3 kez araba alıp- satanları yakın takibe alması ve ilk kez geçen Mart ayında 623 bin kişiye inceleme mektubu göndermesi sonucu kayıt altındaki ikinci el ticareti yapan esnaf da rahat nefes aldı.

İzmir Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın, bu kişilerden de vergi alınması için harekete geçilmesi ve gönderilen inceleme mektuplarının etkili olduğunu söyledi. Uzun zaman en öncelikli sorunları arasında internetten satışların olduğunu belirten Akın, "Bakanlığın yayınladığı genelge sonrasında biraz olsun nefes aldık. Tam çözüm için biraz daha zaman gerekiyor, ancak sorun için adım atılması bizi sevindirdi" diye konuştu.

PİYASA DURGUN

Akın, sorunun yakıcılığını kaybetmesi üzerine daha önemli sektörel sorunlara yoğunlaşma fırsatı bulduklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"En azından bu konu ikinci plana düştü, daha önemli meselelerle ilgili uğraşabiliyoruz. Şu anda da ikinci el otomobil piyasasında bir durgunluk var. Bu durgunluk yaz döneminde hareketlenen otomobil kampanyalarından ve birinci el araçlardaki sıfır faiz uygulamalarından kaynaklanıyor. Bu durgunluğun kısa sürede aşılacağına inanıyoruz."



BT(İÖ/İD)