Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapılan eyleme İHD, kayıp yakınları, sivil toplum örgüt temsilcileri ve sendikacılar katıldı. Kayıpların ve faili meçhul cinayetlerde ölenlerin  fotoğraflarının taşındığı eylemde konuşan İHD Kayıp ve Faili Meçhul Cinayetler Komisyonu üyesi Necibe Güneş Perinçek, 1992 yılında öldürülen Kürt yazar Musa Anter'e ateş ettiği öne sürülen Hamit Yıldırım'ın gözaltına alındığını söyledi ve  şüphelinin aynı zamanda birçok cinayetin faili olduğunu öne sürdü. Bunlardan birinin de 26 Mart 1993 tarihinde Şırnak'tan Cizre'ye giderken Cemal Özkurt ile birlikte Ömer Güven'in öldürülmesi olduğunu iddia eden Perinçek, bu cinayette kullanılan silahın korucu Osman Ertak'ta bulunduğunu, Osman Ertak'ın da silahı Hamit Yıldırım'dan aldığını itiraf ettiğini ileri sürdü.

Hamit Yıldırım'ın yakalanmasının tek başına anlam ifade etmediğini kaydeden Perinçek, asıl önemli olanın tetikçileri azmettirenler ve organize edenler olduğunu söyledi. Kayıp yakınları olarak öldürülenlerin faillerinin peşini bırakmayacaklarını anlatan Perinçek, hükümetin bu olayların perde arkasını araştırması gerektiğini daha etkin soruşturma yapılmasını istedi.

Yapılan konuşmaların ardından 1993 yılında Musa Anter'in katil zanlısı olarak dün gözaltına alınan Hamit Yıldırım tarafından öldürüldükleri iddia edilen Ömer Güven ve Cemal Özkurt anısına 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.



RY(GG/İD) (FOTOGRAFLI)