Sinem Yurdanur, İstanbul Çatalca'da yaşayan Tahsin ve Şerife Yurdanur çiftinin iki kızından büyüğüydü. Ailesi çiftçilik yapan Sinem Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2'nci sınıfa gidiyordu. Kız arkadaşı Hülya ile Turgutalap Mahallesi Gül Sokak'ta, kiraladığı evde yaşayan Sinem Yurdanur, 2010 yılının Temmuz ayında kaldığı dersten sınava girmek için geldiği İnegöl'de otobüsten inerken ailesine, "Ben geldim" dedikten sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesiyle telefonla konuştuktan sonra Sinem Yurdanur, esrarengiz şekilde ortadan kayboldu. Cüzdanı ve kimlik kartları ışıkları açık olan evinde bulunan Sinem'in akıbeti hakkında o tarihten sonra onlarca kişinin gözaltına alınıp bilgisine başvurulmasına rağmen, herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.

SEVGİLİSİ BU SABAH GÖZALTINA ALINIRKEN İNTİHAR ETTİ

Sinem Yurdanur'un son olarak Kültürpark'ta birlikte yürürken görüldüğü sevgilisi Emrah Kaya da, olaydan sonra gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Kaya, katıldığı bir çok televizyon programında suçsuz olduğunu, Sinem'in kaybolması ile her hangi bir ilgisi ve bilgisinin olmadığını söyledi.

Hakkında 30'dan fazla suç kaydı bulunan Emrah Kaya, Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında, Emrah Güneş ile birlikte çete liderliğini yaptığı suç örgütü ile 'Adam öldürmek', 'Adam yaralamak', 'işyeri kurşunlamak' suçlarından bu sabah arkadaşlarıyla birlikte gözaltına alınmak istendi. Aralarında Özel Harekat Timinin de yer aldığı 200 polisin katıldığı operasyonda, Afetevleri Semti'ndeki bir arkadaşıyla birlikte kaldığı evinde gözaltına alınmak istenen Emrah Kaya, iddiaya göre yakalanacağını anlayınca, içinde 6 kurşun bulunan tabanca ile göğsüne tek el ateş ederek intihar etti. Hastaneye kaldırılan Kaya yolda yaşamını yitirdi. Evde bulunan erkek arkadaşı da gözaltına alındı. Polisle çatışmaya girmeden intihar ettiği belirtilen Kaya'nın ceseti otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon kapsamında aralarında suç örgütünün diğer lideri olduğu ileri sürülen Emrah Güneş'in de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ruhsatsız 4 tüfek ve 2 tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınanlar, sorgulanmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüler.