Isparta'da 12 Şubat'tan bu yana haber alınamayan İsa Karaboğa için yakınları kayıp başvurusunda bulundu. Emniyet Müdürlüğü ekipleri Karaboğa'nın bulunması için çalışma başlattı. Polis, Karaboğa'nın en son aynı fabrikada çalıştığı İ.K. ve K.K ile görüldüğünü tespit etti. İ.K ve K.K'yı dün gözaltına alan polis, sorguya aldı.

12 Şubat'ta Isparta Gökçay Mevkii'nde İsa Karaboğa ile birlikte yemek yediklerini anlatan şüphelilerden İ.K., daha sonra Burdur'un Ağlasun İlçesi'ne gezmek için gittiklerini söyledi. Burada ormanlık alanda alkol aldıklarını kaydeden İ.K., İsa Karaboğa ile tartıştıklarını belirtti. İ.K., tartışmanın büyümesi üzerine Karaboğa'yı vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdüğünü, cesedini ise K.K. ile birlikte Köroğlu Mevkii'nde dereye attıklarını söyledi.

Şüphelilerin sorgularının ardından bölgede inceleme yapan ekipler, evli ve bir çocuk babası İsa Karaboğa'nın üzeri karla kapanan cesedini buldu. İsa Karaboğa'nın cenazesi incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ağlasun İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edilen İ.K ve K.K. ise adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden İ.K. tutuklanırken, K.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.