Sarayköy İlçesi'nde 2010 yılı Haziran ayında Abdurrahman Üzer, ortadan kaybolduktan sonra akibetinden bir daha haber alınamadı. Yakınları polisle jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Ancak yapılan aramalara ve arkadaşlarınin ifadelerinin alınmasına rağmen Üzer'e ulaşılamadı. Üzer'in arama çalışmaları devam ederken, geçen Eylül ayında da arkadaşı Yücel Atlı, ortadan kayboldu. Atlı'nın yakınları da polis ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Öldürülüp, bilinmeyen bir yere gömüldükleri düşünülen Üzer ile Atlı'nın, içinde bulundukları bir grupla, altın dolandırıcılığı ve hırsızlık gibi çeşitli suçlara karıştıkları öne sürüldü. İki kişinin grup içindeki iç hesaplaşmaya kurban gittikleri iddia edildi.

İHBAR POLİSİ HAREKETE GEÇİRDİ

Kısa süre önce Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbar, Cinayet Bürosu ekiplerini harekete geçirdi. İhbarda, Üzer ile Atlı'nın öldürülerek, Hamamlar Mevkii'nde gömüldüğü ileri sürüldü. Bunun üzerine polis ekipleri, ilk olarak kayıp iki kişinin yakınlarının ifadesini aldı. Ardından arkadaş grubunun ifadelerine başvurdu. Üzer ile Atlı'nın arkadaşı olan N.U. ile T.A. polis tarafından gözaltına alındı. Polis, kayıplarla bağlantısının olduğu düşünülen H.Ö.'nün de ifadesini almak istedi. Ancak, bulamadı. Polis ekipleri, iki kişinin gömüldüğü söylenen Hamamlar Mevkii'nde ceset arama çalışması yapıp, çok sayıda yerde çukur kazdı. Ancak kayıp kişilerin cesetlerine ulaşılamadı.

CESETLER EĞİTİMLİ KÖPEKLERLE ARANACAK

Polisin, Sarayköy İlçesi'ndeki Hamamlar Mevkii'nde ceset arama çalışmasını özel eğitimli köpeklerle yapacağı belirtildi. Sarayköy Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Ankara ve İzmir'den getirilecek arama köpekleriyle bölge tekrar taranacak.



RÇ(AÖ/İD)