Kent merkezinde oturan Ayten Akçakoyun, 13 Temmuz 2008'de Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ilk eşinden olan oğlu Orhan Çiftçi'nin kayıp olduğunu bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri gence ulaşabilmek için çalışma başlattı. Çiftçi'nin çevresindeki arkadaşlarını araştıran polis, yaklaşık 150 kişinin ifadesine başvurdu. Yapılan teknik ve fiziki takip ile ifadelerden elde edilen bilgiler doğrultusunda Çiftçi'nin son olarak arkadaşları N.T. ve 36 yaşındaki Y.Y. ile görüştüğü belirledi. Soruşturma sonunda Ankara'da vatani görevini yapan N.T. geçen cumartesi günü gözaltına alındı. Kahramanmaraş'a getirilen N.T.'nin yapılan ilk sorgulamasında Orhan Çiftçi'nin aşırı dozda uyuşturucudan öldüğünü söylediği öğrenildi.

N.T.'nin ifadesinde, "Çiftçi ile olay gecesi buluşarak eroin almak için Y.Y.'nin yanına gittik. Orada Y.Y., tarafından kollarımıza eroin enjekte edildi. Burada kendimizden geçtik. Sabah uyandığımızda Çiftçi'nin hareketsiz yattığını gördük. Kontrol ettiğimizde öldüğü anladık. Cesedini Büğlek Mahallesi Dereli Caddesi kenarındaki zeytinlikte toprağa gömdük" dediği öğrenildi.

N.T.'nin gösterdiği olay yerinde bugün iş makineleriyle yapılan kazıda insana ait kemik kalıntıları bulundu. Buradan çıkan kıyafetler anne Ayten Akçakoyun tarafından oğluna ait olduğu belirlendi.

Cumhuriyet Savcısı ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından kemikler toplanarak Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kemiklerin Çiftçi'ye ait olup-olmadığı ve gencin kesin ölüm nedeni kemikler üzerinde yapılacak DNA incelemenin ardından ortaya çıkacak.

Çiftçi'nin gömülü olduğu alanın yerini gösteren N.T., Emniyet'teki işlemlerinin ardından 'kasten adam öldürme, yağma, delilleri karartma ve ölüye kötü muamele' suçlamalarıyla Adliye'ye sevk edildi.

DİĞER ŞÜPELİ CEZAEVİNDE

Bu arada diğer şüpheli Y.Y.'nin ise 'uyuşturucu madde bulundurmak ve satmak' suçundan 2008 yılı Kasım ayından bu yana cezaevinde olduğu ve 2016 yılına kadar kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi. 119 suçtan dolayı kaydı bulunan Y.Y.'nin halen de devam eden dava dosyalarının olduğu ve bu olayla ilgili de savcı tarafından ifadesi alınacağı kaydedildi.

"OĞLUMU ÖLDÜRDÜLER"

Bulunan cesedin oğluna ait olduğunu belirten anne Ayten Akçakoyun, "18 yaşında gitti oğlum. Allah'ından bulsun bunu yapanlar. '10 dakikaya kadar gelirim' dedi 4 yıldır gelmedi. Kül oldum yandım onu bulmak için. Polisimizden Allah razı olsun. Bulmak için ellerinden geleni yaptılar. Bulundu, şortunu tanıdım. Bunu yapan arkadaşları, hepsinin eli var. Yapanlar cezasını çeksin. Nasıl dayanırım ben buna" diyerek gözyaşı döktü.