Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda çalışan Serdar Özkılınç, 3 Aralık akşamı işten çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Aynı günün sabahı Zonguldak'taki yakınlarını ziyarete giden 8 ay önce evlendiği eşi Özlem Özkılınç, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasına, "67 TZ 319 nolu aracı gören arkadaşlar ne olur bize bilgi veriniz. Eşim Serdar'dan 3 Aralık 2012 tarihinden bu yana haber alamıyoruz. Allah rızası için dua edin. O benim her şeyim, lütfen yardımcı olun" diye yazdı. Aile, polis ve jandarmaya da kayıp başvurusunda bulundu.

Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği'nin (ERİDAK) de katıldığı arama çalışmaları, Serdar Özkılınç'ın cep telefonundan alınan sinyal doğrultusunda Zonguldak-İstanbul Karayolu'nun Zonguldak ile Ereğli arasındaki bölümünde yoğunlaştırıldı. ERİDAK ekibi, dün akşam saatlerinde yolun Elmacı Köyü mevkiinde yaklaşık 120 metrelik uçurumda Serdar Özkılınç'ın 67 TZ 319 plakalı otomobilini buldu. Ereğli'den Zonguldak'taki eşinin yanına giderken direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobiliyle uçuruma uçtuğu tahmin edilen Özkılınç'ın cesedi de aracın yanında bulundu.

Özkılınç'ın cesedi, yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu halat yardımıyla uçurumdan çıkarılarak cenaze aracıyla Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı. Özkılınç'ın kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsiyle belirleneceği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Serdar Özkılınç'ın kardeşi Özberk Özkılınç'ın da 6 yıl önce 23 yaşındayken halı sahada futbol oynadığı sırada kalp krizi geçirerek öldüğü öğrenildi.



İÇ(EE/BT)