Şanlıurfa'dan pancar tarlalarında çalışmak üzere Doğançayır Beldesi'ne gelen tarım işçisi Abdülrezzak Bozkurt'un oğlu Yakup, 8 Mayıs günü saat 14.00 sıralarında aile fertleriyle birlikte kaldığı çadırdan kayboldu. Aile fertleri çevredeki aramalarına rağmen Yakup'u bulamayınca, diğer tarım işçileri de seferber oldu. Olayın güvenlik birimlerine intikal etmesi ardından jandarma ve polisin başlattığı arama çalışmalarına Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, AKUT ekipleri ile çok sayıda kişi katıldı. 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı'na ait askeri helikopterle de havadan arama yapıldı. Yaklaşık 500 kişinin beldedeki 15-20 kilometrelik alanda geceli- gündüzlü yaptığı aramalardan sonuç alınamadı.

KIRK KIZ TEPESİ'NDE CESEDİ BULUNDU

Belde merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Kırk Kız Dağı'nda bulunan baz istasyon yakınında dün dolaşmaya giden bir grup genç, küçük Yakup'a ait olduğu belirtilen bir terlik buldu. Durum jandarma ve Yakup'un yakınlarına bildirildi. Yakınları, sabah erken saatlerde Kırk Kız Dağı'na çıkarak kayıp çocuğu aramaya başladı. Yapılan arama çalışması sonucunda minik Yakup'un cesedi su menfezinin girişinde üzeri taş ve tenekelere örtülü bir halde bulundu.

Jandarma Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri, cesedin bulunduğu yerde inceleme yapıp çeşitli örnekler aldı. Haberin duyulması üzerine beldede mevsimlik işçi olarak çalışanlar ile belde sakinleri olay yerine gitti. Anne Huriye Bozkurt ile baba Abdülrezzak Bozkurt da gözyaşlarına boğuldu. Seyitgazi Kaymakamı Ali İhsan Çiğil ile Doğançayır Belediye Başkanı Ali Rıza Koca'da olay yerindeki çalışmaları izledi.

Belde sakinleri Yakup'un öldürdüğünü, üzerine taşlar konularak cesedin saklandığını belirterek, "Katil ya da katillerin bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi. Seyitgazi Kaymakamı Ali İhsan Çiğil, cumhuriyet savcılığı ile jandarma ekiplerinin olayla ilgili soruşturmasının devam ettiğini belirterek Doğançayır Belde Belediye Başkanı Ali Rıza Koca da, "Çok üzüldük. Olay inşallan kısa süre aydınlatılır" diye konuştu.

Yakup Bozkurt'un cesedi, otopsi yapılmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma soruşturmayı sürdürürken küçük Yakup'un nasıl öldüğünün otopsi sonucunda belirleneceğini bildirdi.

Yetkililer, minik Yakup'u belde merkezinden 2 kilometre uzaklıktaki dağlık alana getirip cesedi üzerine taşları koyup saklayan kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattıklarını söyledi.



EK(EK/İD)