Çakmak Köyü’nde çiftçilik yapan evli ve 6 çocuk, 9 torun sahibi Ramazan Caybak, geçen 1 Ocak’ta alışveriş yapmak üzere Muğla’ya gitti. Ancak Caybak’ın akşam eve dönmemesi ve kendisinden haber alınamaması üzerine yakınları jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Jandarmanın yaptığı araştırma sonucu Caybak’ın en son köy yolunda minibüsten inip 2 kilometre uzaklıktaki evine gitmek üzere ormanlık alana girerken görüldüğünü belirledi. Ancak bölgede iki gün boyunca yapılan aramalara rağmen Ramazan Caybak, bulunamadı. Bunun üzerine AKUT’tan yardım istendi. Bodrum AKUT lideri Saadettin Uslu, 14 kişilik bir ekiple Muğla- Denizli Karayolu yakınındaki Turgut ve Çakmak Köyü arasındaki ormanlık alanda arama kurtarma çalışması başlattı. Jandarmada, çalışmalara destek verdi. Ancak bir hafta süren çalışmalardan sonuç alınamayınca arama-kurtama çalışmaları sonlandırıldı.

Caybak’ın oğlu 46 yaşındaki Mehmet Caybak’ın, valililiğe başvurusu üzerine arama kurtarma çalışmalarına, 24 günlük aradan sonra, bu sabah 9 kişilik AKUT ekibi ve İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli 150 komandonun katılımıyla yeniden başlandı. Kar yağışına rağmen Turgut ve Çakmak köyleri arasındaki Ilıcan Mevkisi’nde sürdürülen arama-kurtarma çalışmalarında özel eğitimli köpeklerinde kullanıldığı bildirildi.

Mehmet Caybak, artık arama- kurtarma çalışmalarından bir sonuç alınması gerektiğini belirtti. Caybak, "Babam, ormanlık alanlarda daha önce koruma görevi yaptığı için yöreyi avucunu içi gibi bilirdi. Sağlığı da yerinde olduğu için günde ortala 20- 30 kilometre yolu rahatlıkla yürüyebilir. Kaybolması imkansız. O’nu ölü veya diri bulmak istiyoruz. Ölmüş olsaydı, şimdiye kadar bulunması gerekirdi. Köylülerle birlikte biz de akendisini arıyoruz. Hala umudumuzu yitirmedik" dedi.