Kayıp balıkçı ve 'Rüya' adlı 7.5 metrelik teknesinin bulunması için Erdem Akın, Mehmet Yürekarlı, Samet Erdoğan’dan oluşan SAR ekibi Altınova Beldesi’ne geldi. SAR ekibi, arama çalışmalarına başlamadan önce kayıp balıkçı Cabir Güler’in çocukları Aylin Mühürdaroğlu, Rahşan Ölez, Eylem Özdurakoğlu ve Erdem Güler ve CHP’li Altınoluk Belediye Başkanı Asım Sürer ile görüştü. SAR ekibi, başkan Sürer’den aramalara başlanması için ilgili birimlere bilgi verilmesini istedi. Bunun üzerine Başkan Sürer, Ayvalık’taki günlük dalış turları düzenleyen ticari işletmeler ve teknelerin yetkilileri ile görüşüp, destek olmaları çağrısında bulunulmasını sağlayacağını söyledi.

SAR ekibinden Erdem Akın, tüm teknik ekiplerini bölgeye kaydıracaklarını belirtip Ayvalıklı dalgıçlarında yardımıyla geniş çaplı bir araştırma başlatacaklarını söyledi. Akın arama çalışmalarından kesin sonuç alınacağından emin olduğunu belirtti. Akın, "İlk gün olay yerinde bulunan balık ağlarının toplu olarak denize atılmış olması kafalarda soru işareti yaratıyor. Çocuklar, babalarının Yunanlı balıkçılar tarafından tacize uğradığı görüşüne varıyor. Daha evvel aynı şekilde Erdem Güler, Yunan feribotunun tacizine uğramış ve sahil güvenlik botunu telefonla aramasıyla batmaktan kurtulmuş. Yine benzer bir durum yaşanmış olabilir" dedi.

Aylin Ölez, babasının bir an önce bulunması için devlet büyüklerinden destek beklediklerini belirtti. Ölez, "Babam ve teknesi ortada yok. Battı mı, kaçırıldı mı, öldürüldü mü kimse bilmiyor. Kaybolmalarından 3 gün sonra birlikte denize açıldığı annem 54 yaşındaki Nezahat Güler’in cesedi bulundu. Babamız ne oldu, biz onun peşindeyiz. Sahil Güvenlik 3 gün sonra aramayı sonlandırıldı. Gelen balıkadamlar da kısa süreli aramanın ardından döndü. Trol gemisiyle yapılan arama da sonuç vermedi. Babamın balıkçı arkadaşları hala ağlarını bıraktıktan sonra dönüşte denizde arama yapıyor. Ancak hiçbir ip ucu yok. Aramaların bir an önce yeniden başlamasını bekliyoruz" diye konuştu.

SAR ekibinin, gerekli hazırlıkların tamamlanmasın ardından Ayvalıklı dalgıçlarla arama çalışmalarına başlayacağı bildirildi.