Balıkçı 62 yaşındaki Cabir Güler, geçen Cumartesi günü saat 05.30 sıralarında kendisine yardımcı olması için eşi Nezahat Güler’i de yanına aldıktan sonra, ağları toplamak için İskele Limanı’ndan 7.5 metrelik 'Rüya' adlı balıkçı teknesiyle denize açıldı. Ancak her gün saat 15.00’te limana dönen Güler’in gelmemesi üzerine balıkçı arkadaşları durumdan şüphelenip, yakınlarını aradı. Güler ve eşinin cep telefonlarına da ulaşılamaması üzerine yakınları, jandarmaya durumu bildirdi. Sahil Güvenlik ve balıkçı arkadaşlarının aramalarına rağmen Güler’in teknesine ulaşılamadı.

Önceki gün balıkçı arkadaşları ve yakınları Badavut Sahili’nde çiftin toplamaya çıktığı ağlarını buldu. Dün ise kayıp çiftten Nezahat Güler’in cesedi, ayrıldıkları iskeleye 2 kilometre mesafedeki Yorgun Sitesi açıklarında bulundu.

Güler’in Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından bugün yakınları tarafından alınan cenezasi Altınova’ya getirildi. İkindide Hacı Bayram Veli Camisi’nde dört çocuk annesi Güler için cenaze töreni düzenlendi. Törene, Güler’in annesi Hatice Sıtkı, ablası Havva Can, çocukları Erdem Güler, Eylem Özdurakoğlu, Aylin Mühürdaroğlu, Rahşan Ölez, damadı Ali Ölez, yakınları ve sevenleri katıldı. Cenazede, Güler’in kızları ve annesinin tabutuna sarılarak ağladı. Kılınan namazın ardından Güler’in cesedi Altınova Mezarlığı’na götürülüp, toprağa verildi.

Öte yandan, Nezahat Güler’in birlikte denize açıldığı eşi Altınova Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cabir Güler’i ise arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.



EE(İÖ/SS)