Merkeze bağlı 13 kilometre uzaklıktaki 700 nüfuslu Karadiğin Köyü'nde yaşayan evli bir çocuk annesi Hacer Koçak, dün oğlu Fırat’ı da yanına alarak ortadan kayboldu. Jandarmaya haber verilmesi üzerine genç kadın ve oğlu için arama seferberliği başlatıldı. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Hacer Koçak'ın, nehir kenarında terlikleri bulundu. Hacer Koçak'ın oğlu ile birlikte Karasu nehrine atlamış olma ihtimaline karşın jandarma ve İl Afet Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri, Karadiğin Köyü'nden Kemah İlçesi'ne kadar olan yaklaşık 60 kilometre mesafede arama çalışması başlattı. Aramaların üzerinden 24 saat geçmesine rağmen henüz anne ve oğlunun izine rastlanmadı. Ekipler Karasu Nehri'nde aramalarını sürdürüyor.

EŞİYLE BİR SORUNU YOKMUŞ

İnşaatlarda çalışan 31 yaşındaki Murat Koçak ile 8 yıldır evli olan Hacer Koçak’ın psikolojik sorunları olduğu ve ilaç kullandığı, bunun dışında bir sorununun olmadığı belirtildi. Jandarma ve kurtarma ekipleri ile birlikte genç kadının eşi Murat Koçak, babası Hüseyin Atlı, dayısı Ali Koçak da köy halkı ile birlikte arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Karasu Nehri kenarında aile bekleyişini sürdürürken, genç kadının dayısı Ali Koçak, tüm aramalara rağmen herhangi bir ize rastlamadıklarını belirterek, "Suya doğru gittiği söyleniyor ama emin değiliz" dedi.

'CANIM SIKILIYOR' DİYORMUŞ

Hacer Koçak’ın babası Hüseyin Atlı ise, "Erzincan’dan döndüm eve geldiğimde baktım evde yok. Kahvehaneye gittim biraz bekledim. Sonra kayınvalidesi çağırdı. Gittim halen yoktu ve aramaya çıktık. Bazı köylüler suya doğru gittiğini ifade etti. Her tarafa sorduk ama bir şey bulamadık. Son zamanlarda 'Canım sıkılıyor, sıkıntı geliyor' diye serzenişte bulunurdu" diye konuştu.



RD(KS/COŞ)