Merkez Osmangazi İlçesi Alemdar Mahallesi'nde 2011 yılının mart ayında meydana gelen olayda, eşinden boşandıktan sonra oğlu Hasan Bayram ile yaşayan ve düğün salonunda temizlik görevlisi olarak çalışan Ayşe Gökçe, iddiaya göre kızı Nuriye Orhan'ın işsiz olan eşi Güner Orhan tarafından boğazı bıçakla kesilerek öldürüldü. Cinayete tanık olan Hasan Bayram'ı da elindeki küçük balta ve bıçakla 17 yerinden yaralayıp öldü diye bırakan Güner Orhan, kayınvalidesinin kolundaki tek bileziği alarak kaçtı.

Ayşe Gökçe'nin öldürülmesi, sabah işe gitmeyince çalışma arkadaşlarının eve gelmesi üzerine ortaya çıktı. Kapıyı açıp içeri giren arkadaşları, annesinin cesedine sarılmış olarak baygın halde bulduğu Hasan Bayram'ı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Yaralı çocuk polise verdiği ifadede annesini ve kendisini eniştesi Güner Orhan'ın bıçakladığını söyleyince yakalanan katil zanlısı damat tutuklanarak cezaevine kondu.

Hakkında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten adam öldürmek', 'Nitelikli yağma' ve 'Adam öldürmeye tam teşebbüs' suçlarından dava açılan Güner Orhan, tekrar hakim karşısına çıktı.

“KENDİSİNDEN ŞİKAYETÇİYİM”

Ayrıca duruşmada, müşteki olarak sanığın eski eşi Nuriye Ekrem ile bilezik yüzünden öldürülen Ayşe Gökçe'nin kardeşi Yaşar Gökçe de hazır bulundu. Olayın ardından sanıktan boşanan Nuriye Ekrem, duruşmada annesini öldüren eski eşi için, “Sanık hakkında şikayetçiyim. En ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

Mütalaasını veren savcı, sanık Güner Orhan’ın kayınvalidesi Ayşe Gökçe’yi boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış ömürboyu, kayınbiraderi Hasan Bayram’ı da balta ve bıçakla 17 yerinden yaraladığı gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti karar için duruşmayı erteledi.