Eşi İstanbul'da havalimanında çalışan, kendisi Antalya'da kayınvalidesinin yanında kalan Lalegül Türk, geçen 27 Kasım gecesi, saçını çeken kayınvalidesi Pakize Türk'ü eşarbıyla boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı. Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan ve kadınlar koğuşunda psikolojik tedavi gören Lalegül Türk, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

Mustafa Türk’ün 3'üncü eşi olduğunu söyleyen Lalegül Türk, "Benden önceki iki eşi de onu terk etmiş ve boşamıştı. Ben evlendikten sonra öğrendim ki, kayınvalidemin 3 kızı da eşlerinden boşanmıştı" dedi.

Eşinin kendisini Antalya'da bırakıp İstanbul'a çalışmaya gittiğini, kayınvalidesinin de elinden cep telefonunu alıp evden çıkmasına izin vermediğini belirten Lalegül Türk, kendisine hapis hayatı yaşatıldığını iddia etti. Evden kaçmaması için kapının kilitlendiğini söyleyen Lalegül Türk, tedavi için doktora gitmek istediğinde de izin verilmediğini belirtti.

Cinayet anını anlatırken zaman zaman zorlanan Lalegül Türk, şunları söyledi:

"Kayınvalidem, oğlunu benden kıskanıyordu. Olay günü, 'Köpeğe bile hoşt dediğinde gider. Sen ne biçim hayvansın, hoşt diyoruz gitmiyorsun' diyerek üzerime saldırdı. Beni dövmeye başladı. Saçlarımı öyle bir çekti ki koptu, elinde kaldı. Beni dövüyor, ağzımı burnuma yumruklar savurup, yüzümü tırmalıyordu. Sonra benim boğazımı sıkmaya başladı. Saçındaki başörtüsünü kaptım ve boynuna doladığımı hatırlıyorum. Orada ne kadar sıktım, ne yaptım hatırlamıyorum. Yalnız ben onu bıraktığımda hala bacakları oynuyordu. Şimdi bu sahneler gözümün önünden gitmiyor."

Davaya şikayetçi olarak gelen Lalegül Türk’ün eşi Mustafa Türk ise, “Anmem eşime çok iyi davranıyordu. Annemi öldüren bu kadından davacıyım” dedi.

Duruşma tanıkların dinlenmesi için 6 Mart'a ertelendi