Karataş İlçesi'ne bağlı Tuzkuyusu Köyü'nde geçen 7 Mayıs'ta meydana gelen olayda, iddiaya göre, köy muhtarı Mustafa Akgöz'un eşi 30 yaşındaki Güneş Akgöz ile kayınvalidesi 64 yaşındaki Zeynep Akgöz ve görümcesi 25 yaşındaki Esra Erkol arasında tartışma çıktı. Tartışmadan dolayı sinir krizi geçiren Güneş Akgöz, evdeki av tüfeğiyle intihara kalkıştı. Sonra da vazgeçerek evin duvarına ateş etti. Yaşananları öğrenince kız kardeşini götürmeye gelen Güneş Akgöz'ün ağabeyi Metin Alper ile eniştesinin yakınları arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında muhtar Mustafa Akgöz, ruhsatlı tabancayla kayınbiraderi Metin Alper'e 4 el ateş ederek öldürdü.

Olaydan sonra tutuklanan cinayet şüphelisi Mustafa Akgöz hakkında soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, iddianame hazırladı. Yeni kurulan Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, sanık Mustafa Akgün hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. Ancak, savcı, sanığın cinayeti tahrik altında işlediğini, ceza verilirken indirim yapılarak 12 ile 18 yıl arasında hapis cezası verilmesini istedi.

İddianamede ayrıca, Güneş Akgöz hakkında, av tüfeğiyle evinin içerisinde ateş edip, 'genel güvenliği tehlikeye sokma' suçundan 3 yıla kadar, Zeynep Akgöz ile kızı Esra Erkol hakkında da gelinlerine karşı 'hakaret ve basit yaralama' suçundan 3'er yıla kadar hapsi istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



MKA(OA/CK)