Emniyet Genel Müdürlüğü'nün illerde gönüllülük esasıyla sürdürülen çalışma kapsamında, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçedeki engelliler için 'parmak izi bankası' oluşturuluyor. ‘İzini kaybettirme’ adı altında yürütülen proje kapsamında ilçedeki engellilerin kimlik bilgileri kayıt altına alınıyor. Fethiye Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, engelli vatandaşları resmi araçla evlerinden alarak emniyete getiriyor. Emniyete engelli vatandaşların 'parmak izi', olay yeri inceleme ekipleri tarafından alındıktan sonra aile bilgileri ve telefon numaraları kaydediliyor. Bu sayede kaybolma gibi durumlarda kendini ifade edemediği için ailesine ulaşamayan engellilerin bu sorunları ortadan kaldırılacak. Çalışma kapsamında şu ana kadar 12 engellinin 'parmak izi' ve 'aile bilgileri' alınarak kayıt oluşturuldu.

FETHİYE'DE 3 BİN ENGELLİ VAR

Proje hakkında bilgi veren Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Nejdet Yaman, bu şekilde engellilerin kaybolma sorunlarının ortadan kalkacağına inandıklarını belirtti. Fethiye'de 3 bine yakın engelli bulunduğunu anlatan Yaman, engelli ailelerinin 'parmak izi' tespiti için emniyet güçlerine yardımcı olmalarını istedi. Projeye çok önem verdiklerini kaydeden Yaman, şöyle dedi:

"Televizyon ve gazetelerde, engelli vatandaşlarımızın kayıp haberlerini okuyup dinlerken, herkes gibi bizim de içimiz yanıyor. İlçemizde de sıkça engellilerimizin kaybolduğunu biliyoruz. Bütün bunların yanında engellilere yönelik istismar halleri de göz önüne alınırsa, çalışmanın ne denli doğru olduğu bir kez daha gün yüzüne çıkıyor. Bu uygulama sayesinde kaybolan engelli vatandaşlarımızın aileleri daha kolay bulunabilecek. Bunun yanında adli durumlarda engellilerimizi ayırt etmek kolaylaşacak."