Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Doğançayır beldesinde kaybolan 2,5 yaşındaki Yakup Bozkurt'un bulunması için havadan ve karadan yapılan arama çalışmaları sürüyor.

Bugün sabah erken saatlerde başlayan arama çalışmaları sürüyor. Eskişehir 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ve Özel Harekat şubelerinde görevli polis memurları, 112 ambulansında görevli sağlık ekibi, İl Afet durum Müdürlüğü, AKUT ve Kızılay ekiplerinin yer aldığı arama çalışmalarında kayıp çocuğun izine rastlanılmadı.

Askeri helikopter de sabah saatlerinden itibaren bölgeyi havadan taradı. Yetkililer, aralıksız olarak arama çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Bir askeri yetkili, "En az 48 saat süreyle aramayı durdurmadan sürdüreceğiz. Bölge dağlık da değil. Çocuğun gidebileceği her yeri didik didik aradık ancak izine rastlayamadık. Çalışmalarımızı dün olduğu gibi bugün de sabaha kadar sürdüreceğiz" dedi.

Kayıp çocuğun babası Abdülrezzak Bozkurt, Şanlıurfa'dan tarım işinde çalışmak üzere Doğançayır beldesine geldiklerini söyledi. Geçen yıl da beldeye geldiklerini belirten evli 4 çocuk babası Abdülrezzak Bozkurt, "Geçen sene Yakup düşme sonucunda yaralanmıştı. Bir süre hastanede yatarak tedavi gördü. Oğlumu bulmak için tarım işçisi arkadaşlarım ve belde sakinleri de seferber olduk. İnşallah onu sağ-salim buluruz" dedi.