Kaza, Üsküdar Bulgurlu Mahallesi Oya Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 75 yaşındaki Nazım Sarıca kullandığı 34 FF 2401 plakalı aracını sokakta bulunan evlerinin önüne park etti. El frenini çekmeyen ve aracı viteste bırakmayan sürücü ile 70 yaşındaki eşi Havva Sarıca ile birlikte araçtan indi. Araçtan inen yaşlı çift birkaç adım ilerlemişti ki park halindeki araç eğimli yolda aşağı doğru kaymaya başladı. Aracın kaydığını gören yaşlı çift , otomobilin peşinden koşmaya başladı. Yaklaşık 10 metre kayan araç bir binanın giriş katına çarparak durabildi.


Bu sırada otomobilin önüne geçerek durdurmaya çalışan Havva Sarıca, binanın girişindeki boşluğa düşerek yaralandı. Kapıyı açarak aracın içine girmeye çalışan Nazım Sarıca'nın ise kolu arka tekerleğin altında kaldı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar hemen yardıma koştu. Polise ve sağlık ekiplerine haber verildi. Vatandaşlar kolu sıkışan sürücüyü kendi imkanlarıyla kurtardı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralanan çifte boyunluk takarak ambulansa bindirdi. İlk müdahalesi ambulans içinde yapılan Havva Sarıca, "Arabanın el frenini çekmemiş, araba gitmeye başladı. Ben de koştum peşinden frenin çekmek için. Duvardan aşağıya düştüm" dedi


Görgü tanığı bir vatandaş ise aracın kaymaya başladığını söyleyerek, "Peşinde gitmemeleri için uyardık ama dinlemedi. Birinin kolu tekerleğe sıkıştı,diğeri ise aşağıya düştü" diye konuştu. Kazada yaralanan yaşlı çifti ilk müdahalelerinin ardından ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Binanın giriş katına çarparak durabilen araç çekiciyle kaldırılarak sokak trafiğe açıldı.