Üniversiteye kayıt yaptırmak için geldikleri Burdur'un Bucak İlçesi'nden 1 gün önce çıktıkları Akdeniz turu kapsamında Fethiye'ye gelen Samet Işık ve Furkan Değirmenci, Ölüdeniz Beldesi'ndeki Kelebekler Vadisi'nde konaklamak istedi. Vadiye kayalıklardan iniş yapmak için dün saat 19.00 sıralarında Faralya Köyü Hisar Mahallesi'ne ulaşan gençler, yön tarifi aldıktan sonra 300 metre yüksekliğindeki kayalıklardan inişe başladı. Yanlış güzergaha yönelen gençlerden Furkan Değirmenci'nin sırt çantası, sarp bir kayadan inmeye çalıştığı sırada uçuruma yuvarlandı.

ÇANTANIN PEŞİNE DÜŞTÜLER

İçerisinde kıyafetlerin yanı sıra su ve yiyecek bulunan çantayı almak isteyen Furkan Değirmenci ve Samet Işık, uçurumdan yaklaşık 50 metre indi. Bu sırada hava karardığı için daha fazla ilerleyemeyen Işık ile Değirmenci, kayalıklarda mahsur kaldı. Cep telefonuyla jandarmadan yardım isteyen gençler, sarp kayalıklarda ateş yakarak yardım gelmesini bekledi.

4 SAAT SONRA KURTARILDILAR

İhbar üzerine harekete geçen Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipler, bölgenin sarp oluşunu dikkate alarak AKUT'tan destek istedi. Gençlerin yerini belirleyen AKUT ekibi, kurtarma operasyonu için çalışmalara başladı. Bölgenin sarp ve tehlikeli olması nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alan AKUT ekibi, hazırladıkları istasyondan halatlarla inişe başladı. Yaklaşık 35 metre inişin ardından Işık ve Değirmenci'ye ulaşan ekipler, halatlara bağlanan iki genci mahsur kaldığı kayalıklardan kurtardı. Yaklaşık 4 saat süren bekleyişin ardından kurtarılan Işık ve Değirmenci'nin bitkin oldukları gözlendi. Bir süre dinlenen gençlerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi.

'GİRİLMEZ, İNİLMEZ DİYE BİR ŞEY YOKTU'

Samet Işık, Kelebekler Vadisi'ne inmek için yola çıktıklarını belirtti. Samet Işık, "Kelebekler Vadisi'ne doğru tabela gördük. 'Girilmez, inilmez' diye bir şey yoktu. Arkadaşımın sırt çantası kayalıktan yuvarlanınca almak istedik. Bir süre indik, ancak hava karardığı için mahsur kaldık" dedi.

'BEN NE GÜZEL YATIYORDUM'

Faruk Değirmenci ise yardım isteme konusunda arkadaşı ile görüş ayrılığına düştüğünü söyledi. Değirmenci, "Çantamın peşine gittim. Hava kararınca mahsur kaldık. Ben ne güzel yatıyordum. Sabah gün ağarınca yukarı çıkardık. Arkadaşım telefonla arayıp yardım istedi. Yarın gelip çantamı alacağım. Ancak yanımızda su ve yiyecek yoktu. Bu yüzden AKUT ekibine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Fethiye AKUT ekip lideri Ersin Gür, aynı bölgede 20 gün içinde 2'nci kurtarma çalışmasını yaptıklarını anlattı. Samet Işık ile Furkan Değirmenci, ifadeleri alınmak üzere Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürüldü.