Palandöken Dağı'ndan otobüslere binerek 23 kilometre uzaklıktaki Konaklı Kayak Merkezine gelen 57 ülkeden 200 gazeteci burada merkez Palandöken Belediyesi tarafından verilen öğlen yemeğine katıldı. Yemekten sonra yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen hayran kaldıkları Konaklı Kayak Merkezi'ndeki pistlere çıkan gazeteciler elverişsiz havaya rağmen kayak yaptı. Olimpiyatlar öncesi Konaklı'da serbest kayak yapan yabancı gazeteciler, ülkelerine döndüklerinde Türkiye ve Erzurum'daki Palandöken ile Konaklı Kayak Merkezi hakkında çok güzel şeyler yazacaklarını söyledi.

Olimpiyatlara Türk Takım Kaptanı olarak katılan Hürriyet Daily News'den Barçin Yinanç, Türkiye'de ağırladıkları yabancı gazetecilerin ülkemezin kayak turizmine önemli ölçüde katkıda bulanacaklarına inandıklarını söyledi. Yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştıkları bu projeyi hayata geçirmenin mutluluğu içindi olduklarının belirten Yinanç şöyle dedi:

"Yaklaşık 36 ülkeden 200 civarında gazeteciyi önce İstanbulda ağırladık. Ardından kayak yapmak üzere Erzurum'a getirdik. İstiyoruz ki kayak sektörü, kayak turizmi Türkiye'de daha gelişsin ve daha fazla yurt dışından turist çekebilelim. 'Dünya Kayak Yapan Gazeteciler Şampiyonası'nı bu yıl Erzurum'da yapacağız. Çarşamba günü yarışlar başlıyor. İki gün üst üste yarış yapacağız. İstanbul'da kültürel bir faaliyet oldu. Bu kültürel faaliyetten çok memnun kaldılar. İki gündür de Erzurum'dayız. Burada kayak imkanını onlara anlatmaya, göstermeye çalışıyoruz. Mümkün olduğu kadar fazla ülkenin buraya dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Burada yaklaşık 200 gazeteci var. Bunların bir bölümü ülkelerine gidince çalıştıkları kurumlarda televizyon, gazete ve dergilerde yayınlacaklar. Yazılarında Erzurum ve Türkiye geneliyle ilgili önemli bir tanıtım faaliyeti yapacaklarını düşünüyoruz. Ancak hava muhayefeti bizi korkutuyor. Hava ne yazık ki bize yardımcı olmadı. Çünkü bazı pistlerimiz kapalı. Örneğin Konaklı'da kaydırmak istiyorduk. Ama hava şartları çok elverişli gözükmüyor. Ama bu gazetecilerin bir kısmı da profesyonel kayakçı. Kar tipi demeden piste çıkıp kaydılar."

'ERZURUM MUHTEŞEM'

Olimpiyata Azerbaycan'dan katılan Hazar TV editörü Vusal Güzelov ise, "Türkiye zaten bize yabancı değil. Biz çok geldik. Ancak Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan olarak Erzurum'a ilk kez geliyoruz. Buralar da muhteşem. Ben bu şekilde beklemiyordum. Böyle bir aktiviteden sonra Erzurum'a çok turist geleceğine inanıyorum. Ülkeme dönünce kayakla ilginen arkadaşlara buraları anlatacağım" diye konuştu.

Tİ(KS/COŞ)