Milli sporcu Kelime Çetinkaya, Erzurum'da başlayan Kuzey Disiplini Gençler Dünya Kayak Şampiyonası'na antrenör olan eşi Haydar Çetinkaya ve oğlu Buğra Manas ile birlikte katılıyor. Çocuğunu bırakacak kimsesi olmadığı için aldığı otelden antrenman veya yarış alanına oğlunu kızak şeklindeki çocuk arabası ile yanında götüren Çetinkaya, kızaklı çocuk arabasını demir çubukla beline kemerle tutturuyor. Şampiyonaya Türkiye dahil 38 ülkeden katılan sporcuların ilgi odağı olan Kelime Çetinkaya, üç kez kış olimpiyatlarına katıldığını, hedefinin dördüncü kez gitmek olduğunu söyledi.

OLİMPİYATA KATILAN İLK BAYAN SPORCU

18 yıldır kayaklı koşu sporuna gönül verdiğini vurgulayan Kelime Çetinkaya, " 2000 yılından beri uluslarası yarışlara katılıyorum. Aynı zamanda olimpiyata katılan ilk Türk bayan sporcuyum. Dünya Şampiyonası'na antrenör olan eşim ve oğlum Buğra ile birlikte katıldık. Yani aile boyu buradayız. Eşim şampiyonada antrenörlük yapıyor. Ben ise sporcu, genç bayanlar antrenörlüğü ve annelik yapıyorum. İşim çok zor çok" dedi.

"BUĞRA, SPORCULARIN ARASINDA BÜYÜYOR"

Oğlu Buğra'yı İsviçre ve Fransa'ya da götürdüğünü belirten Kelime Çetinkaya, çocuğunun kamp ve yarışmalarda büyüdüğünü anımsattı. Oğlu Buğrayı taşıdığı özel yapım kızaklı çocuk arabasını Amerika'daki bir arkadaşlarından aldıklarını ifade eden Çetinkaya, "Buğra babasından çok beni yanında görmek istiyor. Yarışmaların yapıldığı Kandilli'deki tesislerde kalıyoruz. Antrenman ve yarışlardan arta kalan zamanda oğlumu belime bağladığım kızaklı arabası ile otele getirip altını temizliyorum, karnını doyuruyorum. İşim çok zor ama hem mesleğimi hem de oğlumu çok seviyorum. Babası Buğra'ya sadece ben yarışmalara katılınca bakıyor. Bizi bu şekilde görenler şaşırıyor. Buğra sporcuların içinde büyüyor. Sporcular onu, o da sporcuları çok seviyor. Yani kamp alanı Buğra sayesinde monotonluktan çıkıyor. Umuyorum ki çok iyi bir sporcu olacak" dedi.

"BAKAN'DAN BİR DİLEĞİM VAR"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan bir dileği olduğunu söyleyen Çetinkaya şöyle konuştu:

"Ben üniversite mezunuyum ama KPSS'yi kazanamadığım için boşta geziyorum. Benim bu halim gören, kayaklı koşu sporuna sıcak bakmıyor. Biz kayaklı koşu ya da bireysel spor yapanlara bu konuda desteklerini bekliyoruz" .