TEDAŞ'ta güvenlik görevlisi olarak çalışan 40 yaşındaki Selim Karabıyık, geçen 5 Ocak'ta merkez Aziziye İlçesi'nde polis memuru Suat Orak'ı kalbinden bıçaklayarak şehit etmişti. Üç aylık hamile eşi Serpil Orak'ı yalnız bırakan Suat Orak adına asfaltta kızak yarışı düzenlendi. Zevkli ve heyecanlı geçen yarışmaya katılan kızlı- erkekli 20 sporcu, trafiğe kapatılan Menderes Caddesi'nde Sosyal Güvenlik Kurumu ile Taşhan binası arasında kızakları ile kayarak ilk 4'e girmeye çalıştı. Kavurucu sıcakta yapılan yarışmayı Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ve çok sayıda vatandaş izledi. Yarış sırasında hızını alamayan bazı sporcuların kaldırım taşlarına çarpması seyredenleri de heyecanlandırdı.

İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, "Bugün bizim için özel bir gün. Hava ve katılım çok güzel. Şehit polisin ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Şehit polisimiz için daha öncede hatıra bir orman yaptık. Umarım bu tür üzücü olaylar yeniden yaşanmaz. Bu kızaklarla hem karda buzda hem de yazın tekerlek takılarak asfaltta kayılıyor. Erzurum kış turizmi merkezi olduğu için etkinliklerimizde bu tür sporların da tanıtımını yapmış oluyoruz" dedi.

Yapılan yarışmada ilk dörde giren sporculara madalyaları Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fatih Çintimar tarafnıdan verildi.