Başkale İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırındaki Erenler Köyü'nde, geçen 19 Aralık'ta aralarında geçmişe dayanan husumet bulunan amca çocukları arasında kavga çıktı. Taş ve sopaların kullanıldığı kavga, ailelerin diğer fertlerinin de katılması üzerine büyüdü. 3 kişi oldukları ileri sürülen kardeşlerden birinin evden aldığı kalaşnikof marka otomatik tüfekle ateş açtığı iddia edildi. Açılan ateşle 48 yaşındaki Kadir Deli olay yerinde, kardeşleri 38 yaşındaki Cengiz, 32 yaşındaki Abdulkerim Deli, aynı gün kaldırıldıkları Başkale Devlet Hastanesi'nde, babaları 65 yaşındaki Hıdır Deli ise sevk edildiği Van'da hayatını kaybetti. Kardeşlerden 46 yaşındaki Hamit Deli de yaralandı.

Yaşanan bu olay üzerine cinayet şüphelileri İrfan ve Yusuf Deli kardeşler kayıplara karışırken, ailenin diğer fertleri ise başka bir yerde koruma altına alındı. Gerginliğin halen devam ettiği Erenler Köyü'nde dün öğleden sonra kavganın taraflarından olduğu ileri sürülen Naci Deli'nin evinde yangın çıktı.

Yangın, köylülerin haber vermesi üzerine Başkale Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Boş olduğu belirtilen evdeki yangının da ailele fertleri evi terk ederken, prizde unuttukları ısıtıcının neden olduğu ileri sürüldü.

Erenler köyünde kavganın tarafı olan ailelerin köyde bulunan evlerindeki eşyalar yangının ardından kamyonlara yüklenerek ilçe merkezine getirilirken, yangın ile ilgili janadarma da geniş çaplı soruşturma başlattı. Olayla ilgili bazı kişilerin ifadelerin alındığı, ancak kimsenin gözaltına alınmadığı belirtildi.