Olay, 17 Şubat günü saat 04.30 sıralarında  merkez Selçuklu ilçesi Zafer Meydanı’nda bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. 3 kişi, kuyumcu 47 yaşındaki Ali Özkibrit’e ait işyerinin vitrin camını kazma ile kırdı. Vitrindeki yaklaşık 100 bin lira değerindeki altın bilezikleri alan şüpheliler, kazmayı olay yerinde bırakıp kaçtı. Soygun, yaklaşık 1 saat sonra işyerini açmaya gelen bir büfecinin, kuyumcunun camlarının kırık olduğunu fark etmesi sonucu ortaya çıktı. Olay yerine çağrılan polis ekipleri yaptıkları araştırmada işyerinin dışında güvenlik kamerası olmadığını, içerde bulunan kameranın ise bozuk olduğunu saptadı.

1 GÜN ÖNCE KEŞİF YAPMIŞLAR

Olayın ardından Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çevredeki yaklaşık 100 esnafla görüştü. Çevredeki Mobese ve güvenlik kameraları kayıtlarını tek tek inceledi. 3 kişinin kaçarken güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdığının saptanması üzerine polis, şüphelilerin kimliklerini saptamaya çalıştı. Polis, yaptığı araştırma da 3 kişinin olaydan bir gün öncede kuyumcunun yanındaki köfteciye gelerek, keşif yaptıklarını belirledi. Polis araştırması sırasında şüphelilerden birinin hırsızlıktan kaydı bulunan 21 yaşındaku Uğur Y., olabileceğini tahmin etti. Ardından bunun üzerine çalışmasını yoğunlaştırdı.

ÇALINAN ALTINLARI PAYLAŞAMADILAR

Polis çalışmasını sürdürürken, şüphelilerden Uğur Y. ile Veysel Y.(25), iddiaya göre dün altınları paylaşamayınca kavga etti. Veysel Y.'den dayak yiyen Uğur Y., polis merkezine giderek arkadaşından şikayetci oldu. Bunun üzerine Veysel Y., ifadesi alınmak üzere polis merkezine getirildi. 2 kişinin altın yüzündan kavga ettiğini anlayan polis, şüphelilerin kazmayla kuyumcunun vitrin camını kırıp, altınları çalan şüpheliler olduğunu saptadı. Bunun üzerine 2 kişi gözaltına alındı. İfadelerinden ardından suça karışan İrfan Ş. (23), Zafer T.(24), Mehmet Y.(25) de gözaltına alındı. Polis, olaya karıştığı öne sürülen G.K.'nin yakalanması içinde çalışma başlattı.

ALTINLARIN PARASINI EĞLENCEDE HARCAMIŞLAR

Şüphelilerin yapılan sorgulamalarında Uğur Y., İrfan Ş. ve G.K.'nin, kuyumcuyu soymak için plan yaptıklarını, bir gün öncede keşif yaptıktan sonra tanınmamak için üstlerine bol eşofman giyip maske takıp kuyumcuya gittiklerini ve kazma ile camı kırıp altınları aldıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. 3 kişinin altınları çaldıktan sonra tanınmamak amacıyla  arkadaşları Veysel Y., Zafer T. ve Mehmet Y. aracılığıyla Seydişehir ve Antalya'da altınların bir kısımını kuyumculara satıp, parasını da bar ve eğlence merkezlerinde harcadıkları; Veysel Y.'nin de yine paranın bir kısmı ile kendi adına kayıtlı 19 bin liraya otomobil satın aldığını söyledikleri belirtildi.

Veysel Y.'nin aldığı otomobilin ardından Uğur Y.'den altınlardan pay istemesi üzerine kavga ettikleri ortaya çıktı. Polis 19 bin lira değerindeki otomobil ile satılmayan 4 bin lira değerindeki bileziklere el koydu.

5 kişi yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.



HD(İA/AAA)



------------

Uğur Y.: Yılan

İrfan Ş.: Şişe

G.K.: Gücüyener Kuytu

Veysel Y.: Yiğit

Zafer T.: Tatlısert

Mehmet Y.: Yön