Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuran 12 öğrenci adına açıklama yapan Selami Bingöl, "Kafkas Üniversitesi'nden 2011 yılında mezun olan 45 arkadaş, pedagojik formasyon için 25 Ekim 2011 günü kayıt yaptırdık. Kayıt yaptırdıktan 3 gün sonra internet ortamında isimlerimizin olmadığını gördük. Üniversite yönetimi kesin kayıt belgelerimizin sadece ön kayıt olduğunu öne sürdü. Bunun üzerine yasal yeterliliğimiz olmasına rağmen bize haksızlık yapıldığını düşünerek 12 kişi mahkemeye başvurduk. YÖK, kesin kayıt hakkımızın olduğunu ve öğrencelerin mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde yazı yazdı ama KAÜ, bizleri haksız çıkarıyor" diye konuştu.

Pedagojik formasyonun Fen- Edebiyat Fakültesini bitiren öğrencinin öğretmenlik hakkının kazanması olduğuna dikkat çeken Selami Bingöl, "1 senelik eğitimden sonra formasyon sertifikası veriliyor ve öğretmen oluyorsunuz. Üniversitenin bizim kaydımızı silmesi, suçtur. Buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Öğretmen olmamız engellendi" dedi.

Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Pedajojik Formasyon Komisyon Başkanı Prof.Dr. Hidayet Metin Erdoğan, mahkemeye başvuran öğrencilerin haksız olduklarını ve iddialarının ilgili mahkeme tarafından reddedildiğini bildirdi.



BA(KS/İD)