Geçen 21 Mart'ta Kuşkavağı Mahallesi'nde meydana gelen olayda 112'yi arayan Hasan Karan, "Sevgilimi öldürdüm. Kendimi de yaraladım. Yardım edin yoksa tekrar intihar edeceğim" diyerek adresini verdi. Eve ilk giden sağlık ekipleri Zuhal Yazıcıoğlu'nun öldüğünü, dirsek, bilek ve boğazında kesikler olan Hasan Karan'ın ise yaralı olduğunu belirledi.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından tutuklanan Hasan Karan, "Zuhal ile birbirimizi çok seviyorduk. O emekliydi. İkimizin de 2'şer kızı var. Biz evlenmeyi düşünüyorduk. Ancak o evlenmek istediğini bir türlü ailesine anlatamıyor, kavuşamayacağımızı söylüyordu. Ben de dayanamayıp boğazını sıkarak öldürdüm. Sonra üzerini örttüm. Ardından dirseğimi keserek kan kaybından ölmeyi bekledim. Bir süre sonra bileğimi kestim, yine olmayınca boğazımı kesmeye çalıştım. 4-5 saat bekledim ölmeyeceğimi anlayınca 112'yi aradım" dedi.

Hakkında hazırlanan iddianamenin ardından ilk kez dün 2'nci Ağır ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Hasan Karan, buradaki ifadesinde, "Konuşuyorduk. Bana cinsel organımı kastederek 'Bugüne kadar 3 alet gördüm. Hepsi çok büyüktü. Ama senin aletin çok küçük' diyerek alay etti. Ben o andan sonra ne yaptığımı hatırlamıyorum. Öldürmüşüm" diye konuştu.

KARARLA ŞOKE OLDU

Kısa aranın ardından karar veren mahkeme, Hasan Karan'a indirim uygulanmasına yer olmadığına karar vererek ömür boyu hapis cezası verdi. İlk duruşmada hakkında karar çıkmasını şaşkınlıkla karşılayan Hasan Karan, birkaç dakika yerinden kıpırdayamadı. Duruşmayı izleyen Yazıcıoğlu'nun kızı ve yakınları, kararın ardından gözyaşlarına boğuldu.