İspir İlçesine 25 kilometre uzaklıktaki Yeşilyurt Köyü'ne, Düzce'den yaz tatilini geçirmek için gelen 3 çocuk babası 65 yaşındaki Mustafa Korkmaz, bu sabah ayı saldırısına uğradı. Aynının saldırısında ağır yaralanan Mustafa Korkmaz'ı, köylüler buldu. Mustafa Korkmaz, köye çağrılan ambulansla İspir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Erzurum'a götürülen Korkmaz, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedaviye alındı.

AYI İKİ CAN ALMIŞTI

Yeşilyurt Köyü'nde 31 Ağustos 2011 günü ağaçtan dut toplayan İspir Halk Eğitim Merkezi Müdürü olan 3 çocuk babası 54 yaşındaki Ömer Yılmaz, karşısına çıkan ayının darbeleri sonucu öldü. Yine aynı gün 500 metre uzakta 4 çocuk annesi 60 yaşındaki Miyese Yılmaz da aynı ayının saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

Bir günde iki can alan saldırgan ayının ele geçirilmesi için yetkililer ve avcılar tarafından başlatılan çalışmalar sonuçsuz kaldı.

"AYILARIN SALDIRISI DEVAM EDECEK"

Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum, geçen yıl 2 kişinin ayı saldırısında ölmesinin ardından yaptığı açıklamada, sadece İspir bölgesinde yaklaşık 2 bin ayı bulunduğunu söylemişti. Ayıları avlamanın yasak olduğu için sayının sürekli arttığına işaret eden Erzurum, vuranlara da 18 bin lira ceza kesildiğini hatırlatmıştı. Abdullah Erzurum, "O bögede 3-4 ayı olması gerekirken 20'den fazla ayı gördüm. Ayıların insanlara saldırma tehlikesi giderek artacaktır" demişti.

TERÖR MAĞDURU SAYILMALARI İSTENMİŞTİ

Ayı mağdurlarının terör mağdurları ile eş tutulmasını isteyen Erzurum Barosu avukatlarından Sadullah Kara, birbirleriyle akrabalığı bulunmayan Ömer Yılmaz için 132 bin lira maddi, manevi; Miyese Yılmaz için de 120 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. Sadullah Kara, Orman ve Su İşleri ile İçişleri Bakanlıkları adına valilik hakkında Erzurum 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtıkları davanın Türkiye'de bir ilk olduğunu belirtmişti. Ayıları vuranlara Orman ve Su İşleri bakanlığının para cezası uyguladığını anımsatan Kara, hayvanları korurken bunların vatandaşlara verdiği zararların da önlenmesi gerektiğini bildirmişti.  Davalar devam ediyor.



HB(KS/AAA)