Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Muhittin Sağlam, dün akşam evinin bulunduğu Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şerife Bacı Caddesi Safalan Sitesi girişinde silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna 4 tabanca kurşunu isabet eden Sağlam, kaldırıldığı İsfendiyar Anadolu Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Muhittin Sağlam’ın öldüğü hastaneye gelen Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın, "Tabii ki kaybımız, acımız her zaman bu tür hadiselerde büyük. Ama insan çok yakınında, mesai arkadaşını kaybedince çok farklı oluyor. Sadece başımız sağolsun diyebiliyoruz. Emniyet kuvvetlerimizin bir an evvel hadiseyi aydınlatmalarını bekliyoruz. Zaten buna da inanıyoruz. Belki tek tesellimiz bu olur" diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Muhittin Sağlam’ın hastaneye getirildiğinde durumunun ağır olduğunu belirten, Özel İsfendiyar Anadolu Hastanesi Acil Nöbetçi Doktoru Kalp ve Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet San, “Muhtemel 4 kurşun vardı. Şahsın sağından girip solundan çıkma şeklinde. Yakın mesafeden olduğunu düşünüyoruz. Adli mercilerde gerekli işlemler yapılacaktır. Ne yazık ki yaralıyı tüm müdahalelere rağmen kurtaramadık” dedi.

Saldırıyı haber alan Kastamonu AK Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen başta olmak üzere tüm sevenleri hastaneni bahçesini akın ederken, Muhittin Sağlam’ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Emniyet güçleri saldırganı yakalamak ve olayı aydınlatmak için çalışma başlattı.



EP(AAA)