Kastamonu’da prefebrik konut yapımı işiyle uğraşan 27 yaşındaki Ömer Doğru, 8 ay önce Aydın’dan 9 yaşındaki erkek deve 'Yadigar'ı 10 bin liraya satın aldı. Yadigar, kısa sürede Kastamonu’nun maskotu oldu. 'Yadigar' deve, geçtiğimiz günlerde Muğla’nın Güllüce İlçesi'nde yapılan deve güreşlerinde 120 deve arasında ilk 5’e girmeyi başardı.

Yadigar deve, bu başarısı nedeniyle Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş tarafından kupayla ödüllendirildi. Valilik girişinde yoğun kar yağışı altında sade bir kupa töreni yapıldı.

Ödül töreni öncesi gazetecilere açıklama yapan devenin sahibi Ömer Doğru, Muğla’da yapılan yarışlarda 120 deve arasında ilk 5’e girdiği için derece aldığını belirterek, "8 aydır Kastamonu’da. Daha öncesinde tecrübesi olduğu için zorlanmadan kazandı" dedi.

Kastamonu’da yüzyıllar önce İsmailbey Mahallesi’nde 'Deve Hanı' olduğu için deve beslemeye karar verdiğini belirten Ömer Doğru, Vali Erdoğan Bektaş’a Kastamonu’da deve güreşleri organize edebileceğini söyledi.

'BÖYLE GİRİŞİMCİLERİN YARDIMCISIYIZ'

Törende konuşan Vali Erdoğan Bektaş da, "Kastamonu, bu girişimcimiz sayesinde deve ile tanıştı. Sağolsun kendisi şartları zorlayan bir hemşehrimiz. Umarım başarılı olur. Deve macerasına devam ediyor. Bu macerasına deve güreşi de ekledi. Bizi Muğla’da temsil etti. Kendisini tebrik ediyorum. Böyle girişimcilerin biz de yardımcısıyız. Faydalı olduğuna inanıyorum. Ellerine sağlık" dedi.

Tören sırasında oldukça neşeli olduğu gözlenen Vali Erdoğan Bektaş, kupayı esprili bir şekilde önce Yadigar deveye göstererek, "Bu senin" dedi. 



TK(AY/COŞ)