Kentteki Aktekke Mahallesi Kurnalar Sokak’ta İranlı mülteci bir ailenin oturduğu 2 katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 03.00 sıralarında başlayan yangın kısa sürede büyüyerek çevredeki diğer ahşap evlere de sıçradı. Soba veya elektrik kontağından kaynaklandığı sanılan yangın sırasında çevredeki diğer ahşap evler de boşaltıldı. Kastamonu Belediyesi, Şeker Fabrikası, Orman Bölge Müdürlüğü, Daday, Devrekani Belediyeleri’ne bağlı itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle 3 saat sonra ancak kontrol altına alınabilen yangında 3 bina tamamen yandı.

Güçlükle kontrol altına alınabilen yangında dumandan etkilenen aileler sevk edilen sağlık ekipleri tarafından Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne getirildi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği sırada evin büyük gürültüyle çökmesi çevrede korkuya neden oldu.

Yangını gece evinde bilgisayarda çalıştığı sırada internetlerin kesilmesiyle fark ettiğini belirten Hakan Dingil, pencereden dışarı baktığında alevleri gördüğünde itfaiye ve polisi aradığını söyledi.



TK(AY/İD)