Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ek binasında yapılan toplantıya Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, Kastamonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ve Kastamonu Müftüsü Dursun Ali Şeker katıldı.

"BU İŞİN ŞAKASI YOK BUNUN BEDELİ ÖLÜM"

Arka arkaya 3 kişinin KKKA nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada “Bu işin şakası yok, bunun bedeli ölüm” diyen Bektaş; “Havaların ısınması ile beraber kene belası yeniden gündeme geldi. Virüs taşıyan kene kaynaklı Kırım Kongo hastalığı yeniden görülmeye başlandı. Bugün itibari ile keneden 3 can kaybımız var. Hastalıkla ilgili oldukça fazla sayıda tedavi gören hastamız bulunuyor. Bir kısmı taburcu edildi. Bir kısmı da pozitif teşhisten dolayı halen tedavi altında. Bu hastalığın kaynağı belli doğadaki kene ile temastan kaynaklanıyor. Mevsim ilkbahar, vatandaşımız arazide, dolayısı ile vatandaşımızı uyarmamız gerekiyor. Çevremizdeki insanları uyaracağız. Daha çok vatandaşımızın bu sıkıntıya uğramaması için üzerimize düşeni yapacağız. Bu işin şakası yok, bunun bedeli ölüm. 3 vatandaşımızı kaybettik, tedbiri zor değil” dedi. 

7 HASTA TEDAVİSİ TAMAMLANINCA TABURCU OLDU

“KKKA, Türkiye’nin ilk olarak 2002 yılında tanıştığı ve halen Türkiye’nin belli yörelerinde çoğunlukla olmakla beraber, tamamında görülen olumsuz bir hadise” diyerek konu hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz; “Şu an itibari ile 7 hasta tedavi edilip hastaneden taburcu edilmiş durumda. Kene ısırdı diye illa ölecek durum yok. Bir an önce sağlık kuruluşuna ulaşmak lazım” diyerek kenenin erken fark edilmesi durumunda tedavi edilebileceğini belirtti.



EP (AY/RT)