Kaskispor Kadın Basketbol Takımı, ‘Engelsiz Yaşam için Yaşa ve Hisset’ projesi kapsamında, Kayseri Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol takımıyla bir araya geldi. Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte Kaskisporlu kadın basketbolcular, rakipleri gibi tekerlekli sandalyede basketbol oynamaya çalıştı. Karşılaşmayı izleyen Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, turnuva sonunda her iki takım kaptanına plaket verdi.

KAFADAKİ ENGELLER KALKMALI

Sorunların çözülmesi için önce insanların kafasındaki engellerin kalkmasının gerektiğini belirten Vali Şerif Yılmaz, "Kafadaki engeller kaldırılırsa çözemeyeceğimiz sorun yok’’ dedi. Kaskispor antrenörü Ayhan Avcı da, gösteri maçı sonrası, ‘’Heimiz potansiyel engelliyiz. Bedensel engelli basketbolcülerin hangi koşullarda mücadele ettiğiniz anlamamız, onlarla empati kurmamız açısından önemli bir organizasyondu. Sosyal sorumluluk çerçevesinde böyle bir organizasyonun içinde yer aldığımız için son derece mutluyuz’’ diye konuştu.

SPORUN ZORU, KOLAYI YOK

Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Faruk Özocak ise, "Kayseri Kaskispor Başkanı Ender Batukan'a bu organizasyona imkan sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bizler çok sıkıntılı ve imkanı sınırlı engelli sporunu devam ettirmek üzere göreve geldik. Ama sporun zoru, kolayı yok. Bizler kendi imkanlarımız ile bu sporu gerçekleştirirken, koşan basketbolcularımız kendi alanlarında sporlarını gerçekleştiriyorlar. Bu organizasyonla sorunlarımızı, hangi koşullarda spor yaptığımızı daha iyi anlattığımızı düşünüyorum’’ dedi.