Antalya'daki bir otelde çalışan 48 yaşındaki Halil Korkmaz, kasık ağrısı şikayetiyle 31 Temmuz'da Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Hastanede Korkmaz'a doktoru 4 iğne, hap ve krem verdi. İlaçları eczaneden satın alan Korkmaz, daha sonra evinin yakınındaki Merkez 25 No'lu İsmet Yüce Sağlık Ocağı'na gitti. Korkmaz'a, aile sağlığı personeli tarafından sağ kalçasından iğne vuruldu. İğne vurulduktan sonra bacağında acı hissettiğini belirten Korkmaz, yürüyerek gittiği sağlık ocağından yakınlarının yardımıyla evine gittiğini anlattı. Eve gittikten sonra ağrısının arttığını dile getiren Korkmaz, "Ertesi gün tekrar sağlık ocağına gittim ve rapor aldım. Ancak bacağımdaki ağrı geçmedi ve ayağıma basamaz hale geldim" diye konuştu.

SİNİR ZEDELENMESİ TESPİT EDİLDİ

Korkmaz, sağlık ocağında 31 Temmuz'da ilk iğneyi vurulduktan sonra yaşadığı acıdan dolayı ikinci iğneyi vurdurmadığını ve daha sonra Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek doktoruna başından geçenleri anlattığını söyledi. Hastanede beyin cerrahı tarafından tedavi edildiğini ifade eden Korkmaz, yapılan kontrollerin ardından sağlık ocağındaki aile sağlığı personeli tarafından yapılan iğnenin sinir zedelenmesine yol açtığının belirlendiğini kaydetti.

HATALI ENJEKSİYON İDDİASI

Bacağındaki sinir zedelenmesi nedeniyle acı çektiğini, bacağında düşme olduğunu, ayak parmaklarını hareket ettiremediğini ve ayağına basamaması nedeniyle koltuk değneğiyle yürüyebildiğini belirten Halil Korkmaz, sağlık ocağındaki aile sağlığı personelini hatalı enjeksiyon yaptığı iddiasıyla 29 Ağustos'ta savcılık ile Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne şikayet ettiğini anlattı. Korkmaz, tekrar eskisi gibi yürüyebilmek için tedavi olduğunu ancak doktorlarının sinir zedelenmesi nedeniyle tedavisinin ne kadar süreceği konusunda görüş belirtmediğini söyledi.

'HAYATIM KARARDI'

Korkmaz, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 45 gündür bacağımda dayanılmaz ağrılar çekiyorum. Hayatım karardı. Hastane gitmek dışında evimden çıkamıyorum. İşime de gidemiyorum. Rapor aldım ama çalışamaz haldeyim. Emekliliğime 18 ay kalmıştı. Emekli olma hayali kuruyordum. Ama artık işe gidemez, çalışamaz hale geldim. Bir çocuğum var, okullar açıldı, onun eğitim masraflarını nasıl karşılayabileceğimi düşünüyorum."

EŞİ DE BENZER OLAY YAŞADI

Korkmaz, yaşadıkları olayda ve çektiği acılarda kendisine tek yardım eden kişinin eşi Nesibe Korkmaz olduğunu bahsetti. Eşinin de 4 yıl önce bel fıtığı ameliyatı sırasında sinir zedelenmesi nedeniyle sağ ayak parmaklarını hareket ettiremediğini anlatan Korkmaz, yetkililerden yardım istedi.

İDDİA ARAŞTIRILIYOR

Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, şikayet dilekçesi üzerine soruşturma başlattıklarını söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü'nden uzman görevliler talep ettiklerini belirten Özdemir, soruşturmanın en kısa sürede tamamlanması için çalışma yaptıklarını söyledi.