Olay, önceki gece Merkez Aksu İlçesi'nde İsa Şimşek'e ait restoranda meydana geldi. Restoranın arka kısmında bulunan mutfak penceresinden içeri giren kar maskeli hırsızlar, içerisinde 13 bin lira bulunan çelik kasayı kapının önüne kadar sürükledi. İşyerinin yedek anahtarını bulan hırsızlar, kapıyı açarak motosiklete yükledikleri kasayla kaçtı. Sabah işyerine gelen İsa Şimşek soygunu fark edince olayı polise bildirdi.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, restorana ait kamera görüntülerini incelemeye aldı. Polis yaptığı incelemede kar maskeli hırsızların kaçtıkları motosikletten yola çıkarak şüphelilerin kaldıkları adresi belirledi. Şüpheliler İbrahim Özgün ile kendisini 'Hüseyin Aylak' olarak tanıtan Ferhat Karakullukçu, Aksu Hacıaliler Mahallesi'ndeki bir evde yakalandı. Özgün ve Karakullukçu, kasadaki 13 bin lirayı harcamaya fırsat bulamadan gözaltına alındı.

Şüphelilerin 1 hafta önce işyerine yakın yerde ev kiraladığı, restoranda yemek yiyip keşif yaptıkları ortaya çıktı. İki şüpheli sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Hırsızlık Büro Amirliği'ne götürüldü. Ferhat Karakullukçu'nun çok sayıda suçtan poliste kaydının bulunduğu, 7 suçtan arandığı ve bu suçlar içerisinde bir de cinayet olduğu belirlendi. Cezaevi firarisi olan Karakullukçu ve arkadaşı İbrahim Özgün, ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.



SK(SU/CK)