Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Sümer Mahallesi'nde oturan evli ve bir çocuk babası Ersan Çelik'i 12 Kasım'da öldürüp, bir tepeden aşağı yuvarladığı iddiasıyla gözaltına alınan Durdu Mehmet Binici, ifadesinin ardından çıkarıldığı Nöbetçi 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Binici, tutuklandığı mahkemede, polisteki ifadesini tekrarlayarak, "Aileme küfür edince bir anlık yaptım. Pişmanım" dedi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda ise 4 sayfa ifade veren Binici, Çelik ile birlikte bir yıldır aynı marketin kasap reyonunda çalıştıklarını, sırlarını paylaşacak kadar da samimi arkadaş olduklarını söyledi. Çelik'in bir kadınla ilişkisi olduğunu kendisine anlattığını ileri süren Binici, "Dostunun hamile olduğunu, ancak çocuğun kendisinden olup olmadığını bilmediğini söyledi. Ayrıca bunu dostunun erkek kardeşlerinin öğrendiğini, 'Kardeşimizi alacaksın' diye tehdit ettiklerini, kendisinin de bir miktar para verip 'Bana süre verin' dediğini anlattı. Son zamanlarda çok sıkıntılıydı" diye konuştu.

Cinayet günü de arkadaşının verdiği parayla otomobil kiralayıp dolaşmaya çıktıklarını ileri süren Binici, olay anıyla ilgili de şunları anlattı:

"Kabasakal Köyü'ne gelince 'Tepeye sür' dedi. Olay yerine gelince silah çıkardı. Kendisi otomobilden inerken bana 'Sen de çık' dedi. Cebinden bir adet A4 kağıdı çıkardı. Bana 'İmzala' dedi. Kağıdı elime alıp baktığımda altında adımın ve soyadımın yazdığını gördüm. Kabul etmeyince sol eliyle yüzüme vurdu. Sonra 2 el havaya, bir el de ayağıma doğru ateş etti. Ben kağıdı imzalamayınca sinirlenerek küfür etti. Ardından da otomobile yönelerek 'Şimdi senin evine gideceğim. Eşin kapıyı açacak. Gerisini artık sen düşün' dedi. Otomobile binmek istediği esnada elindeki silahı aldım. Sen nasıl benim eşime ve anneme küfredersin diyerek peşinden ateş ettim. Mermiler bitene kadar ateş ettim. 100 metre kadar sürükleyerek dere yatağına yuvarladım. Sürüklerken çıkan ayakkabısı ile saatini de olduğu yere attım."

Olayın ardından hiç bir şey olmamış gibi normal hayatına devam ettiğini anlatan Binici, "Polisler markete gelip beni gözaltına almak istediklerinde, 'üzerimi değiştirip geleceğim' diyerek marketin arka kapısından kaçtım. Çünkü arkadaşlarımın yanında teslim olmak istemedim. Ayrıca iyice düşünüp, kafamı toplayıp öyle teslim olacaktım" dedi.