Manavgat Belediyesi Mezbahanesi'nde verilen kursa, 220 kasap adayı katıldı. 3 grup halinde eğitime alınan kursiyerlere kurban kesiminin nasıl yapılacağı, nelere dikkat edileceği, etin nasıl parçalanacağı anlatıldı. Kursta, kurban kesilirken uygulanacak dini kurallar, okunacak dualar hakkında da bilgi verildi. Kursun son gününde ise kasaplara, Manavgat Belediyesi Mezbahanesi'nde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesimi, uzmanlar tarafından uygulamalı olarak gösterildi.

KURSA KATILANLAR ELİNİ KESMEYECEK

Manavgat Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, bugüne kadar her kurban bayramında kesim sırasında çok sayıda kişinin kendilerini yaraladığını belirterek, kursa katılanların elini, ayağını kesmeden kurban kesebileceğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı protokol gereği kursu açtıklarını kaydeden Geyikoğlu, kursta kurban kesimi ve kesim sırasında yapılan dini vecibelerin anlatıldığını belirtti. Eskiye oranla kurban kesimi sırasında yaralanmaların az olacağına inandığını vurgulayan Geyikoğlu, "Halkımızın daha temiz et yemesi sağlanacak. İnsanları bu kursla hem belgelendirdik hem de kurban kesmesini öğrettik. Kurban kesiminde en önemli konulardan biri de dini vecibeler. 20 saatlik kursun 5 saatinde bir imam tarafından dini bilgiler verildi" dedi.

Kursta bir veterinerin de slayt eşliğinde kurbanın nasıl kesileceğini anlattığına değinen Geyikoğlu, "Etlerin nasıl parçalanacağını, sakatatlarının nasıl çıkarılacağını, bütün bunları yaparken kursiyerlerin kendilerini nasıl koruması gerektiği anlatıldı. Bundan sonra belgeli insanlar kurban kesebilecek" diye konuştu. Geyikoğlu, yapılacak sınav sonrasında başarılı olan kursiyerlere belge verileceğini söyledi.