Çelik kasa hırsızlığı şüphelisi 5 kişi, 34 UV 0047 plakalı ciple TEM Otoyolu'ndan Sakarya istikametine kaçmaya başladı. Kocaeli polisinin irtibata geçtiği Sakarya polisi de TEM Otobanı gişelerinde önlem aldı. Sapanca gişelerine TIR çekerek kapatan polis, şüphelilerin Sakarya İl Merkezine gelme ihtimaline karşı Arifiye gişelerinde de tedbir aldı. Arifiye gişelerindeki önlemi fark eden şüpheliler, gişeye girmeden yeniden TEM'e girerek İstanbul istikametine gitmek istedi. Bu arada polisler araca ateş açarak, sağ ön lastiğini patlattı. 

PATLAK LASTİKLE GİDEMEDİLER

Patlak lastikle TEM'de ilerleyen kasa hırsızları, Uzunkum mevkiinde aracı terk ederek otobanda yaya olarak kaçtı. Yan yolda durdurdukları bir taksiye bindikleri öne sürülen şüphelilerin Sapanca'da Roman mahallesine gittikleri bilgisi üzerine polis mahallede arama yaptı. Yapılan aramada şüpheliler yakalanamadı ancak kimliklerinin tespit edildiği ve arandıkları belirtildi.

TEM Otoyolu'nda terk edilen cip ise içindeki çelik kasa ile birlikte Kocaeli'den gelen çekiciyle Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.



BT(MB/AK)