Hırsızlıktan suç kaydı bulunan 25 yaşındaki Murat Ateş, 24 yaşındaki Uğur Beyazıt ve 23 yaşındaki Ersen Kılıç, otomobil yedek parçası satan Ural Alp'in Aydın'ın Kuşadası İlçesi Türkmen Mahallesi'ndeki evinin çelik kapısını dün saat 23.00 sıralarında kırarak içeri girdi. Alp'in de dışarıda olması nedeniyle kimsenin bulunmadığı evde gezinen hırsızlar, içerideki çelik kasayı buldu. Kasayı açmaya çalışan hırsızların çabası, sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine hırsızlar yaklaşık 150 kilo ağırlığındaki kasayı yüklenip dışarı çıkarttı. Evin önüne park ettikleri otomobilin bagajına kasayı koyan 3 hırsız, İzmir'e hareket etti. Bir süre sonra evine dönen Uğur Alp, eşyaların dağıtıldığını, çelik kasasının da yerinde olmadığını gördü. Ural Alp durumu, polise bildirdi. Araştırma başlatan polis ekipleri hırsızlıkta kullanılan otomobilin kaçış güzergahının İzmir olduğunu belirledi.

ALTINLAR DEĞERİNİN ÇOK ALTINDA SATILDI

Ekiplerin kentte aradığı otomobil, Uğur Beyazıt'ın Gültepe Semti 2 bin 564 Sokak'taki  evinin önünde park halinde bulundu. Evi takibe alan polis ekiplerinden habersiz olan 3 şüpheli çelik kasayı atmak için evden çıkarttıkları sırada karşılarında polisi görünce neye uğradığını şaşırdı. Kaçmaya başlayan şüpheliler ile İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri arasında kovalamaca başladı. Kaçmaya çalışan 3 şüpheli saat 02.00 sıralarında yakalandı.

Bozyaka'daki Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri evde yapılan incelemede çalıntı altınlara rastlanmadı. Çalıntı kasa ile yakalanan şüpheliler sorguya alındı. Şüphelilerin ifadesinde murç ile genişlettikleri kasanın kapağını açtıkları, kasanın içinden çıkan 100 bin TL değerindeki 20 burma bilezik, 3 pırlanta takı seti, 'beşi bir yerde' olarak bilinen 7 set, inci kolye ve 5 yüzüğü değerinin çok altı fiyat olan 26 bin TL'ye tanıdıkları bir kuyumcuya sattıkları ortaya çıktı. Ekipler kimliğini belirlediği kuyumcu Özkan Boztepe'yi yakalarken, çalıntı altınlara da ulaştı.

Yapılan araştırmada şüphelilerden Murat Ateş'in 15, Uğur Beyazıt ile Ersen Kılıç'ın 5'er suç kaydı bulunduğu belirlendi. 3 şüpheli, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden gelen ekiplere teslim edildi. İzmir'de sorgulanan kuyumcu Boztepe ile Aydın'a götürülen 3 şüphelinin işlemlerin tamamlanması ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.



KÖ(KÖ/İD)