Merkez Nilüfer İlçesi Kayapa Mahallesi’nde bir fabrikaya giren hırsızlar, yazıhanede bulunan çelik kasayı açarak, içerisindeki 100 bin lira değerindeki ziynet eşyasıyla ruhsatlı tabancayı alarak kaçtı. Sabah iş yerine gelen çalışanların fark ettiği hırsızlık olayıyla ilgili çalışma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, yaptıkları incelemede şüphelilerin Ertuğrulkent Mahallesi’nde çilingirlik yapan F.Ö ile çırağı U.B. olduğunu tespit etti. Şüphelilerin çaldıkları altın ve mücevherleri bozdurmak için İstanbul ve Sakarya'ya gittikleri belirlendi. Altınların bir bölümünü bozduran ve kiraladıkları otomobille Bursa’ya dönen F.Ö. ve U.B., polis ekipleri tarafından Panayır Mahallesi Kavşağı'nda düzenledikleri operasyon sonucu yakalandır.

Polis ekipleri, şüphelilerin Görükle Mahallesi'ndeki evlerinin bodrum katında yaptıkları aramada çelik kasadan çalınan ruhsatlı tabancayla Ertuğrulkent Mahallesi'ndeki bir başka fabrikadan çalındığı belirlenen 10 bin lira değerindeki fotoğraf makinesi bulundu. Şüphelilerin yapılan sorgulamalarında altınları İstanbul, Sakarya ve Bursa'daki 7 ayrı kuyumcuda bozdurdukları belirlenirken, F.Ö.'nün diğer çırağı H.U.A.’yı da gözcü olarak kullandığı belirlendi. Kuyumculardan altın ve mücevher polis tarafından eksiksiz olarak toplanarak sahiplerine teslim edildi.

Kuyumcular hakkında da 'hırsızlık malı satın almak' suçundan işlem yapan polis ekipleri F.Ö. ve U.B.’yı Adliye'ye sevk etti. F.Ö. ile U.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken H.U.A. ise adli kontrol verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



HT(FK/SS)