Kaş'a 10 dakika uzaklıktaki Çukurbağ Köyü Düdenağzı Vadisi'nde 450 metre yükseklikte kurulan Eflatun Kamp; sanat, spor ve kültürün iç içe sunulduğu bir tatil imkanı sunuyor. Bu kampa tatile gelenler, yoga ve spor ile güne başlıyor. Tatilciler sebze ihtiyaçlarını ise bahçelerde organik yetiştirilen ürünlerden karşılıyor.

Kampta, sanatsal faaliyetler de yürütülüyor. Resim, ebru sanatına yönelik çalışmalardan arta kalan zamanlarda, bölgedeki tarihi mekanlara yürüyüş düzenleniyor. Kültürel yürüyüşler genellikle Simena, Kekova, Kynaei, Fellos, Leton, Patara gibi antik kentlere yapılıyor. Kamp etkinliklerine, Kaş'tan gelen yabancı turistler de günübirlik katılabiliyor.

SANAT VE SPOR BİRARADA

Amerika'dan gelen Dina Bucalocostantis, burada organik tarımla uğraştığını belirterek, "Sanat ve sporla doğal bir ortamda tatil yapıyorum. Tatil için mükemmel bir yer" dedi. Avustralya'dan gelen Kendra Sutherland, organik tarım ve sağlıklı yaşamla ilgilendiğini söyleyerek, "Bunun için buradayım. Burada beni cezbeden bu oldu" dedi. İspanyol James Nunn, bu kampın birçok alternatifi bir arada barındırdığını aktarırken, "Organik tarım, yoga, sanat ve sporla birlikte, doğal bir ortamda farklı etkinlikler var. Bunun için burada tatil yapıyorum" diye konuştu.

Kampın sahibi ressam Aydın Çukurova, Eflatun Kamp'ın yoga, organik tarım, kültür yürüyüşleri ve sanatı içinde barındıran, doğal ortam içinde sertifikalı bir yer olduğunu aktardı. Çukurova, "İnsanlar buraya kendi ölçeğinde, köy ortamında sanat, organik tarım, yoga öğrenmeye ve kültür yürüyüşleriyle yöreyi tanımaya geliyor. Tatillerini de alternatif olarak değerlendirmiş oluyorlar" dedi.